Jaaroverzicht 1996

Wilhelmina SSS bestaat 60 jaar en ontvangt PSV

Kampioenschap W’SSS D1

Wilhelmina SSS D1 wordt kampioen. Onder leiding van trainer Arthur Isselman eindigt de ploeg knap bovenaan. Een van de spelers uit het team is Tom de Haan. De middenvelder poseert trots met zijn trainer.

En wie kon destijds voorspellen wat we nu weten? Het duo kwam elkaar jaren later opnieuw tegen. Als hoofdtrainer en speler in de 1e selectie. Tom schopte het uiteindelijk tot 329 wedstrijden in het 1e elftal van eerst WHcZ en later FC Zutphen. ‘Ik weet nog dat we geen vaste keeper hadden dat seizoen. We keepten om en om. Vonden we prima,’ vertelt Tom de Haan ongeveer 25 jaar na dato. ‘Weet je wat ook een leuk detail is? In onze kampioenswedstrijd speelde Daniel Donker zijn eerste wedstrijd mee. Die kwam uit het westen en was nieuw bij de club. Jaren later speelden we samen in het 1e’.

Wilhelmina SSS – PSV afgelast door noodweer

In 1996 bestaat Wilhelmina SSS 60 jaar. De club wil dit groots vieren en nodigt PSV uit voor een jubileumwedstrijd op Sportpark Helbergen. Tijdens de warming up gaat het echter mis. De lucht kleurt donkergrijs en er kletteren grote hagelstenen neer op de spelers van beide teams.

De spelers vluchten naar binnen en de supporters druipen teleurgesteld af. Onder deze weersomstandigheden is voetballen niet mogelijk. PSV fans maken nog wel van de gelegenheid gebruik een handtekening te vragen van hun helden, maar de jubileumwedstrijd wordt afgelast.

Samen sterk

In de jaren ’90 vormen Bert Boonstra en Norbert Jan Streekstra het solide centrum van de Wilhelmina SSS defensie. Gezamenlijk drijft het duo menig spits tot wanhoop. Na te hebben afgezwaaid bij de eerste selectie spelen beide verdedigers nog jaren in lagere teams.