Jaaroverzicht 1994

Kampioenschap Wilhelmina SSS 1

Rentree Ido te Loo

Wilhelmina SSS spits Ido te Loo maakt na ruim 2,5 jaar afwezigheid zijn rentree voor zijn club. Een zware knieblessure hield hem lange tijd aan de kant. In de competitiewedstrijd tegen Vios Vaassen komt de geboren doelpuntenmaker 15 minuten voor tijd in de ploeg.

Een uitblinkende Ruben Klaver

In de jaren ’90 is Ruben Klaver de schrik voor elke tegenstander van Wilhelmina SSS. De rappe aanvaller bezorgt zijn tegenstanders slapeloze nachten met zijn doeltreffende acties.

In een vrije rol vanaf links is Klaver op zijn best en zijn prestaties blijven niet onopgemerkt. Diverse profclubs tonen interesse. Klaver vertrekt uiteindelijk naar Almelo, waar hij een aantal jaren voor Heracles speelt. Legendarisch is de bekerwedstrijd tegen Ajax. Heracles wint van het grote Ajax van Louis van Gaal. Klaver is uitblinker in het duel en bezorgt zijn directe tegenstander Michael Reiziger een loodzware avond.

Doelpuntenactie van start

Wilhelmina SSS start de doelpuntenactie: een initiatief dat al snel zijn vruchten afwerpt. Supporters kunnen zich aanmelden en betalen een x bedrag per doelpunt.

Op de foto overhandigt 1e elftal speler Hans Nijland de opbrengst van de doelpuntenactie van het seizoen 1993-1994 aan jeugdspeler Alwin Vanderlijde. Het bedrag van 3.000 gulden komt ten goede aan de jeugdafdeling. Tot op de dag van vandaag is de doelpuntenactie een groot succes.

Kampioen 3e klasse

In 1994 wordt Wilhelmina SSS kampioen in de 3e klasse na winst op VIOS in Vaassen (2-0). Doelpuntenmakers in de kampioenswedstrijd zijn Ruben Klaver en Erkan Alkan. Op het veld van VIOS lopen supporters spontaan de polonaise en ontstaat een prachtig feest.

Opstelling Wilhelmina SSS: Roelof Bisschop; Peter Koert Jager, Bert Boonstra, Norbert Jan Streekstra, Ron Veen; Toon Hillebrand (16. Johan de Jonge), Hans Nijland, Arthur Isselman; Arold Mol, Erkan Alkan (82. Robert Plijter), Ruben Klaver

Wilhelmina SSS en Ruben Klaver vallen in de prijzen

Wilhelmina SSS mag zich na het succesvol verlopen voetbalseizoen 1993-1994 Zutphense sportploeg van het jaar noemen. Er is ook individueel succes dit jaar. Ruben Klaver wordt gekozen tot sportman van Zutphen.