Jaaroverzicht 1985

Opbrengst loopathon W’SSS: 18.500 gulden

Om de kosten voor de bouw van extra kleedkamers en de aanschaf van trainingsmaterialen te bekostigen organiseert Wilhelmina SSS een loopathon. Er doen maar liefst 200 (jeugd)leden mee en zij zamelen met de sponsorloop geld in. Er wordt een bedrag van maar liefst fl. 18.500 bij elkaar gelopen.

Wilhelmina SSS in actie in De Meer

Een team van Wilhelmina SSS speelt in 1985 in De Meer tegen een team van Ajax’ supportersclub De Ajacied. De wedstrijd wordt aangekondigd als voorwedstrijd voorafgaand aan het competitieduel Ajax – Volendam. Harry Timmer is de initiatiefnemer.

Genemuiden, een groeiende traditie

Op het Genemuiden toernooi laat een afvaardiging van Wilhelmina SSS zich traditiegetrouw van hun beste kant zien. Het toernooi trekt jaarlijks tal van regionale en nationale clubs en is geliefd bij de spelers vanwege de goede organisatie en het hoge niveau waarop wordt geacteerd.

Staand vlnr: Jaap Aarnoudse, Rene Koerselman, Don Poirre, Frans Geschiere, Ed te Loo, Frank Bleumink, Cyrill Zwakke, Hans Faber, Bert Boonstra, Ido te Loo.

Onder vlnr: Gerrit Mooi, Marcel v Veen, Tonnie Hillebrand, Kees Hummel, Bert-Jan Teule, Marty Aarts, Bennie Heuvelink, Wim Faber en liggend voor: Jurrien Sietsma.

Kampioenschap B1 jeugd

Wilhelmina SSS B1 wordt dit jaar kampioen en promoveert naar de B-klasse van afdeling Gelderland.

Staand vlnr: H. Kieftenbelt (leider), David Havenaar, Hans Stulen, Norbert Streekstra, Mark Mol, Albert Jan Lindeboom, Ronald Stoel, Erwin van Meeteren, Ewoud Tamminga, Jan Willem Bontsema en S. Tromp (trainer).

Gehurkt vlnr: P. Kwakkelaar (leider), Gerrit Schuurman, Johan de Jonge, Mark van Meeteren, Edwin Isselman, Robert Plijter en Laurens Riemens.

Ab Bielderman: 500 keer in het eerste

Wilhelmina SSS speler Ab Bielderman werd na de wedstrijd tegen Velpse Boys door voorzitter Auke ten Cate in het zonnetje gezet. In 20 seizoenen speelde Bielderman maar liefst 500 wedstrijden in het eerste elftal van Wilhelmina SSS. Bielderman debuteerde al op 15 jarige leeftijd in de hoofdmacht.

Eerste steen gelegd

In oktober 1985 wordt de eerste steen gelegd van de uitbreiding van Sportpark Helbergen. Dankzij de zelfwerkzaamheid van de eigen leden wordt een groot bedrag op de niet geringe kosten bespaard.

Oud voorzitter Frtis Bosch metselt met hulp van toenmalig voorzitter Auke ten Cate de eerste steen.