Whcz 1999

Vriendenteams geven seniorenafdeling smoel

Tal van vriendenteams onstaan door de jaren heen. Daarbij zijn teams die al ver voor de fusie tussen Wilhelmina SSS en Hercules zijn ontstaan. Het achtste is zo’n team. Zij spelen al jaren samen en delen lief en leed binnen én buiten de lijnen.

De huidige voorzitter van FC Zutphen, Joop Vreman, speelt jarenlang verdienstelijk op het Zutphense middenveld.

Toon Hillebrand
Een naam die onlosmakelijk verbonden is en blijft aan WHcZ is die van Toon Hillebrand. De goedlachse trainer krijgt wekelijks de lachers op zijn hand wanneer hij vol overgave moppen tapt.

Staand vlnr: Toon Hillebrand, Geert van Gorkum, Ruud Evers, Rob Bleumink, Norbert Jan Streekstra, Mark Horsman, Bart de Lange, Bert Boonstra, Daan Maljers, Hans Stulen.

Zittend vlnr: Jasper Scheffer, Auke Venemans, Wietse Oosterveld, Stefan Taal, Wouter de Haan, Maarten van Leeningen, Gerwin Haveman, Jasper Knoop.

Het lukt Hillebrand om een hecht team te smeden, dat hard voor elkaar werkt. De groepen die de trainer door de jaren heen onder zijn hoede heeft zijn mengelingen van jonge spelers en een ervaren oudere garde. Hillebrand sluit zijn trainersloopbaan bij WHcZ af met een kampioenschap. Daarna wordt hij verdienstelijk trainer van sv Almen en vv Voorst.

Pin It on Pinterest