FCZutphen 2013

In januari gaf het voltallige gemeentebestuur, onder aanvoering van burgemeester Gerritsen, acte de presence voor een wedstrijd tegen een afvaardiging van FC Zutphen. Deze wedstrijd werd georganiseerd ter ere van de opening van het nieuwe Sportpark. Daarna startte een gezellige receptie waar ook veel oud leden en sponsors voor uitgenodigd waren. Het slotwoord was voor Ben Henrix, hij blikte als bouwpastor terug op het gehele bouwproces, en kreeg na afloop een langdurig applaus. De dag werd afgesloten met een grote, druk bezochte, feestavond onder muzikale begeleiding van de 4Acres.

In januari eindigde in de Hanzehal een traditie. Na meer dan 25 jaar krijgt de jaarlijkse familiedag een andere invulling. Geen zaalvoetbal en volleybal meer in de winterperiode, maar recreatieve voetbalwedstrijdjes op het kunstgrasveld van ’t Meijerink in de zomer.

FC Zutphen Internet TV is een niet meer weg te denken fenomeen op de website van FC Zutphen. In april vierde dit medium haar 10 jarig jubileum. Initiatiefnemer indertijd, en nog steeds de grote man achter FC Zutphen Internet TV, is Henk Nijland. Hij verzorgt het camerawerk, de regie, de montage, en voorziet de beelden van commentaar. Een tijdrovende hobby met gelukkig een hoog waarderingscijfer.

Op 24 april ging de eerste digitale Nieuwsbrief van FC Zutphen online. Achter de schermen is hard gewerkt om een digitale Nieuwsbrief mogelijk te maken. Op termijn zal het de cluborganen als Aftrap en Flyer, die nu nog een papieren uitvoering kennen, gaan vervangen. Het streven is de communicatie en de informatievoorziening binnen de FC Zutphen te verbeteren en tevens aan te passen aan de huidige tijd.

Vele jaren werd in januari de traditionele familiedag gehouden in de Hanzehal. Dit jaar in juni voor het eerst op het nieuwe sportcomplex ’t Meijerink van FC Zutphen. De dag begon met een kleedjesmarkt dat goed bezet was en veel klanten trok. Geen volleybal meer, maar wel veel voetbal de hele dag door van de mini’s tot de bijna gepensioneerden, oftewel de ‘Ouwe Rotten’. Teams met jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Familiedag dus!

Dinsdag 27 augustus 2013 gaat de boeken in als een historische dag voor FC Zutphen. Om 19.30 uur werd de nieuwe tribune officieel geopend door de oud-voorzitters Dhr. Tijmen Sietsma en Dhr. Piet Brandsma. Beiden onthulden een mooie plaquette met daarop de namen van de bedrijven die de bouw mogelijk maakten.

Tijdens de Presentatiedag reikte Gerrit Wullink namens de sponsorcommissie het eerste exemplaar uit van het FC Zutphen magazine ‘Doel’ aan Joop Vreman. Dit magazine is tot stand gekomen dankzij de inspanningen van de leden van de PR commissie. ‘Doel’ is de opvolger van de Presentatiegids en geeft een breder beeld van het clubgebeuren.

In oktober werd er een cursusdag georganiseerd voor C junioren voor het fluiten van wedstrijden van de jongste pupillen. Niet vermoedend dat zij onderricht zouden krijgen van de nationaal alsook internationaal bekende top-arbiter Erik Braamhaar betraden de C junioren van FC Zutphen en Warnsveldse Boys het clubhuis van FC Zutphen. De aankomende arbiters kregen instructies om de eerste beginselen van het fluiten onder de knie te krijgen.

Mede dankzij de inzet van René Goorhuis en zijn helpers is de Grote Clubactie bij FC Zutphen ook in 2013 weer een groot succes geworden. Verkopers en kopers van de loten hebben ervoor gezorgd dat nu alle velden op sportcomplex ’t Meijerink voorzien kunnen worden van dugouts. En dat is wel zo lekker bij wat mindere weersomstandigheden. Vandaar ook dat Rene volkomen terecht werd uitverkozen tot clubheld.

Pin It on Pinterest