FCZutphen 2012

Klaas Kluin krijgt in april bij de ledenvergadering een welverdiende onderscheiding voor 70 jaar lidmaatschap. In die 70 jaar heeft Klaas zich altijd zeer betrokken getoond bij het wel en wee van ‘zijn’ club. Hij speelde als 16 jarige bij de senioren in ’t eerste en tweede elftal van SSS en later hanteerde hij vele jaren de voorzittershamer. Maar ook na zijn voorzitterschap bleef hij actief bij de club en werd hij terecht benoemd tot erelid. Nog nooit was iemand zo’n lange tijd achtereen lid van onze vereniging. Onder een instemmend applaus werd hem de versierselen opgespeld.

Op 27 april vond er in de kantine een voetbalquiz plaats, georganiseerd door Freek Slemmer. De opbrengst werd verdeeld over Alpe d’Huzes fietsers Jocko Koster, Martijn de Weerd en Luuk Botden t.b.v. het KWF. 32 koppels hadden zich ingeschreven en het uit Veenendaal afkomstige Team Starink liet alle FC Zutphen koppels achter zich. Na een spannende finale wonnen zij nipt van het duo Joris Westerbeek/Eric Hoff

Tot veler verrassing was Ajax-speler Siem de Jong in augustus te gast op de tweede dag van de voetbaldriedaagse van FC Zutphen. Hij sprak onder meer over zijn eigen carri�re en wat je allemaal moet doen (en laten) om de top te bereiken.

Op initiatief van Ronnie Wassink heeft FC Zutphen nu ook een team in de 35+ competitie Op vrijdagavond 14 september werd er voor het eerst afgetrapt op sportcomplex Helbergen. 35+ voetbal is 7 tegen 7, half veld, kleinere goals en een minimale leeftijd van 35 jaar. In het najaar en in het voorjaar wordt er een reeks van vier toernooien gespeeld op vrijdagavond, in poules van vier teams.

Voorzitter Joop Vreman sluit op zaterdag 24 november definitief de poort op Het Helbergen, nadat de estafettelopers waren vertrokken op weg naar ’t Meijerink gewapend met vlag en fakkel. De avond ervoor namen leden van FC Zutphen massaal afscheid van hun sportpark. In een overvolle kantine kwam na 48 jaar een einde aan het verblijf van SV Zutphen, cvv Wilhelmina SSS, WHcZ en FC Zutphen op sportpark Helbergen. Een afscheid met een lach en een traan.

Onder grote belangstelling werd korte tijd later de vlag gehesen op het nieuwe sportcomplex ’t Meijerink. Aan twee oudgedienden, Henk Wullink sr. en Wim Jansen, de eer om hier een bijdrage aan te leveren. Muziekkorps Het Gelre zorgde voor de muzikale omlijsting en wethouder Rik de Lange hield een toespraak namens de Gemeente Zutphen.

Een verenigingsactiviteit met een lange staat van dienst (in de jaren 60 ontstaan op het complex van Wilh.SSS) is het oliebollen bakken. In december was het de laatste keer dat de kleedkamers van ’t Helbergen dienst deden als bakruimte. Addy Garritsen, een van de bakkers, liet een kans om opgenomen te worden in de analen niet aan zich voorbij gaan en sprak de historische woorden: ‘Aan mij de eer om de eerste zak oliebollen te kopen op ons nieuwe complex t Meijerink. Dat moet even vastgelegd worden toch!’

Pin It on Pinterest