FCZutphen 2010

In april speelt het A1 de kampioenswedstrijd tegen VIOD A1. Na een 2-0 achterstand weet het A1 de stand in de 2e helft om te buigen en komt op een 3-2 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal is de ontlading groot, het talentvolle team behaalt het felbegeerde kampioenschap. Het mag zich kampioen noemen van de 2e Divisie; een prestatie van formaat.

In mei neemt Mark Severin na 21 seizoenen afscheid als speler van de selectie van eerst SV Zutphen en later FC Zutphen. Met zijn tomeloze inzet, scherpe verdedigen en ontembare clubliefde is de verdediger uitgegroeid tot het boegbeeld van FC Zutphen (zon). Naast de vele jaren als actieve speler, is Severin ook jeugdtrainer en vaak betrokken bij tal van activiteiten. De voetbalschoenen gaan echter nog niet aan de wilgen, hij zet zijn carriere voort bij FC Zutphen zon 2.

Hans Nijland speelt in mei zijn 300e duel voor FC Zutphen (zat). Nijland verdeelt dit indrukwekkende aantal wedstrijden over de fusieclubs Wilhelmina SSS, WHcZ en FC Zutphen.

Op initiatief van Ruud Jansen Venneboer vond op 13 mei (Hemelvaartsdag) de 1e editie plaats van het “Ouwe Rotten” toernooi. Dit toernooi is bestemd voor spelers die in het verleden speelden voor een van de clubs waaruit FC Zutphen is voortgekomen. (Wilh.SSS, Hercules, SV Zutphen, WHcZ) De opzet van dit re�nie/veteranentoernooi is om de band met de fusieclub FC Zutphen te behouden dan wel te verstevigen.

Ondanks de warmte is er in de zomerperiode een begin gemaakt met de werkzaamheden van de aanleg van de sportvelden op het nieuw te bouwen sportpark ’t Meijerink. De grond wordt geegaliseerd.

Op Fort Bronsbergen werd het 2e Voetbalgala van FC Zutphen gehouden. Winnaars in diverse categorieen ontvangen tijdens een zeer gezellige en sfeervolle avond hun welverdiende prijs. Er werden prijzen uitgereikt aan onder meer Gijs Wasseveld, Mark Severin, Juliet Haggeman, Alwin Vanderlijde en Mark Drost. Dames 1 (zat) kreeg de meeste stemmen in de categorie team van het jaar.

Op initiatief van Freek Slemmer introduceert FC Zutphen in het najaar de voetbalplaatjes actie. Elk spelend lid wordt gefotografeerd voor een eigen voetbalplaatje, ook worden er teamfoto’s gemaakt. De plaatjes zijn verkrijgbaar bij boodschappen van winkels die zijn gevestigd op winkelcentrum Dreiumme en bij Albert Heijn in Zutphen en Warnsveld. Joop Vreman ontving uit handen van Eric van Duuren, van Ondernemersvereniging Dreiumme, het eerste exemplaar van het voetbalplaatjes album van FC Zutphen.

TV Gelderland kwam eind oktober op bezoek bij FC Zutphen en maakte opnamen voor het programma Sparren. Dit in het kader van ‘De Gezelligste club van Gelderland’. Een enthousiaste Casper Hattink werd ge�nterviewd voor de camera van TV Gelderland.

 

Pin It on Pinterest