FCZutphen 2009

28-01-2009 Plaatsing units

Een nijpend ruimteprobleem voor het kader werd in het vroege voorjaar opgelost met de plaatsing van een aantal units. Hiermee werd weer voldoende (vergader)ruimte gecreeerd voor commissies, wedstrijdsecretariaat, sponsors Achterban, trainingsmateriaal, etc. Met een verhuizing in het vooruitzicht was aanbouw uiteraard geen optie.

In mei pakte het 5e, na een zinderende finale, de beker in hun klasse. De wedstrijd tegen Grol eindigde in 0-0 en penalty’s moesten de beslissing brengen. Het werd uiteindelijk 9-8 in het voordeel van FC Zutphen 5.

De PSC organiseerde in juni de eerste, zeer druk bezochte, gala-avond op Fort Bronsbergen. In een prachtige ambiance en met de vele leden, donateurs en sponsors, die op hun best gekleed waren, werd het een bijzonder gezellige en mooie avond. De prijzen van het seizoen 2008-2009 waren voor Brian Heerens (keeper), Marciano Mengerink (talent), Mark Severin (speler zon.), Gijs Wasseveld (speler zat.), Jolijn Brus (beste speelster), Marcel van Veen (clubtopscorer) en Zaterdag 1 werd gekozen tot team van het jaar.

Vrijwilligers vormen het fundament van een club, dus ook van FC Zutphen. Van goede en betrouwbare vrijwilligers kun je er nooit genoeg hebben. Belangeloos zetten ze zich in voor hun ‘cluppie’. Niet omdat dat moet, maar omdat ze dat graag doen. Theo te Mebel is zo’n vrijwilliger. Al 25 jaar voorziet Theo bezoekers van het clubhuis van een drankje en een hapje.

Na de jaarvergadering van de PSC in oktober mochten alle leden aanschuiven om te luisteren naar David Endt, die een gloedvol betoog hield over het heden en verleden bij Ajax waar hij, als persvoorlichter en teammanager, al 30 jaar werkzaam is. David Endt kreeg ook veel vragen vanuit de zaal. Hij memoreerde dat bij het 100 jarig bestaan van Ajax er even sprake was van het predikaat Koninklijk. “Je moet echter niet Koninklijk willen zijn, maar je Koninklijk gedragen naar tegenstanders, scheidsrechters en dergelijke”, aldus David Endt. En daarmee sloot hij een mooie avond passend af.

Pin It on Pinterest