Herman

Herman
Voorzitter

Als voorzitter ben ik verantwoordelijk voor het leiding geven en toezicht houden op het verenigingsleven. Daarbij draag ik zorg voor de naleving van de statuten en het huishoudelijk reglement van FC Zutphen en leid ik de algemene ledenvergadering (ALV) en de periodieke bestuursvergaderingen.

Ook ben ik als voorzitter verantwoordelijk voor een gedegen organisatiestructuur. Ik bepaal het verenigingsbeleid in samenspraak met overige bestuursleden en commissies. Ook ben ik officieel woordvoerder van de vereniging.

Daarnaast zorg ik als voorzitter in overleg met de secretaris voor informatie vanuit het bestuur naar het verenigingsnieuws.

Mijn historie bij de club

Voetballen doe ik vanaf mijn 8e jaar en ik heb dat gedaan bij VV Hardegarijp, Klein Dochteren, SV Raalte en Rohda Raalte. In september 1987 ben ik in Zutphen komen wonen en destijds via mijn zwager Willem Jan Boerman bij Wilhelmina SSS terechtgekomen in het 6e elftal.

Zutphen – Ruurlo – Warnsveld

Van 1991 – 1996 heb ik in Ruurlo gewoond in verband met mijn werk. En daar heb ik toen ook 4 jaar gevoetbald. In 1996 zijn wij verhuisd naar Warnsveld. En natuurlijk ben ik toen direct weer bij Wilhelmina SSS gaan voetballen. Ik heb door de jaren heen in verschillende teams gespeeld, met als hoogste niveau de B-selectie.

45+ op vrijdag

De laatste 18 jaar voetbal ik samen met o.a. oud eerste spelers Rudie Theloesen, Ab Bielderman en vele anderen. De leeftijd gaat tellen en het team is gestopt met zaterdagvoetbal. Dus werd het 45+ voetbal op de vrijdagavond. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de oprichting van ondernemersclub De Achterban en heb ik vervolgens 10 jaar in het bestuur mogen zitten, de laatste jaren als voorzitter.

Wat ik doe in het werkzame leven 

Van 1983 – 1987 heb ik de HTS Elektrotechniek doorlopen op de hogeschool Windesheim te Zwolle. De eerste jaren heb ik dan ook in de techniek gewerkt als ontwikkelaar en projectleider. Mijn 2e baan was bij de NEDAP uit Groenlo, waar ik de eerste jaren 2 marketingstudies heb afgerond. Na 2 jaar in de techniek werkzaam te zijn geweest ben ik in de verkoop terechtgekomen en was ik verantwoordelijk voor de verkoop van de stemcomputers van de NEDAP. De stemcomputers werden ingezet bij gemeentelijke en landelijke verkiezingen om het de verkiezingen te automatiseren. Triest dat al die apparatuur in de kelder van de gemeentehuizen terecht is gekomen en wij weer met potlood zijn gaan stemmen.

Zelfstandig ondernemer

Door een oud klasgenoot en vriend ben ik in 1996 gevraagd een nieuwe afdeling op te zetten bij een bedrijf uit Zwolle. Via een Management Buy Out heb ik de businessunit gekocht en ben in 2001 als zelfstandig ondernemer verder gegaan. Dat zal de oplettende bezoeker op Sportpark ‘t Meijerink niet ontgaan, omdat wij als SallandElectronics al jaren de club sponsoren. Daar is de laatste jaren ook het U13 jeugdtoernooi bij gekomen, een prachtig internationaal jeugdtoernooi met gerenommeerde deelnemers uit Europa.

SallandElectronics

SallandElectronics is actief op het gebied van Internet Of Things (IoT) en hangt van alles aan het internet; van ondergrondse vuilniscontainers tot en met slimme dakgoten. Daarnaast ben ik ook altijd actief geweest binnen het zakelijke verenigingsleven, onder ander bij de branchevereniging FHI (Federatie Het Instrument).

Waarom doe ik deze functie

In mijn werkzame leven heb ik mij altijd maatschappelijk breder ingezet en van alles en nog wat gedaan naast het ondernemen. De afgelopen jaren ben ik door diverse leden van de club wel eens gevraagd of ik ook voorzitter wilde worden. Inmiddels werkt mijn dochter in het bedrijf en is de boel goed op orde en zijn mijn andere werkzaamheden op een lager pitje terechtgekomen. Toen de voorzittersfunctie vacant werd vorig jaar, leek het mij wel een mooie timing om met alle opgedane ervaring bij de club aan de slag te gaan. De club is een afspiegeling van de maatschappij en een nieuwe uitdaging vergeleken bij de zakelijke wereld. Tenslotte zijn de vrijwilligers cruciaal voor een vereniging en werd het tijd dat ik iets ging doen voor de club in plaats van aan de zijlijn te staan.

Mijn hobby’s

Mijn grootste passie en hobby is natuurlijk voetbal in al zijn facetten. Naast FC Zutphen ben ik ook actief bij PEC Zwolle en voetbal daar o.a. in het businessteam. Daarnaast zijn wij ook te vinden op onze zeilboot, waar wij regelmatig zeiltochten mee maken naar bijvoorbeeld de Waddeneilanden. 

Herman
Voorzitter

Pepijn
Voetbalzaken

Bertjan
Organisatie en beleid

Jeroen
Secretaris

Aloys
Commerciële zaken

Vacant
Penningmeester