Bestuursmededelingen mei 2018

Bijeenkomst bij FC Zutphen

Afgelopen maand hebben we twee bijeenkomsten gehad bij FC Zutphen. Als eerste de bijeenkomst met een drietal politieke partijen vanuit de Gemeente Zutphen.

In aanwezigheid van een aantal wethouders werd volop gesproken over het sportklimaat binnen onze gemeente. Een impressie van de bijeenkomst is te zien op de website.

Tijdens de tweede bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Kiwanis Zutphen en De Achterban, heeft Jeroen Bijl – Chef de Mission van de laatste Olympische Winterspelen – een presentatie verzorgd over zijn ervaringen in Zuid-Korea.

Een mooi overzicht van wat er zoal bij komt kijken voor, tijdens en na deze winterspelen.

Nuttige informatie deelde Jeroen Bijl met de aanwezigen als het gaat om de thema’s leiderschap, structuur en communicatie.

Dank aan alle vrijwilligers die namens FC Zutphen behulpzaam zijn geweest tijdens beide avonden.

Reclameborden

In een samenwerking met Stichting ’t Meijerink heeft de Gemeente Zutphen een vergunning verleend voor het plaatsen van (nieuwe) reclameborden. De eerste nieuwe reclameborden zijn inmiddels bevestigd en ziet er fraai uit voor de sponsoren. De ondersteuning om dit te realiseren is mede in handen van de leden van de werkersploeg. Hiervoor onze dank.

Algemene Verordening Gegevensdragers (AVG)

In eerdere mededelingen heeft het bestuur al gemeld een begin te hebben gemaakt met de uitvoering van deze nieuwe privacywet. Onder leiding van secretaris Wilfred Welmers is een commissie aan de slag gegaan. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen.

Activiteiten

Via de website maken we activiteiten zichtbaar die deze maand mei aan de orde zijn bij FC Zutphen. Een extra vermelding is er voor het jaarlijkse Pinkersterkamp vanwege de oproep tot deelname.

Communicatie

We roepen kandidaten op voor de activiteiten op het gebied van communicatie binnen FC Zutphen. Een prachtkans voor eenieder die zijn of haar talenten – beginnend of ervaren – wil inzetten voor de club op dit gebied.

Heb je feeling met communicatie, inclusief social media, en wil je behulpzaam zijn (eigen tijd of aantal uren is zelf in te delen), geef dan je naam door aan communicatie@fczutphen.nl

Ken je iemand die voldoet aan de korte omschrijving en bereid is te helpen (bijvoorbeeld zoon/dochter), dan is een melding ook van harte welkom.

Ledenvergadering

Op 31 mei a.s. is er een ledenvergadering gepland. Evenals verleden jaar heeft deze niet het karakter van een Algemene Ledenvergadering. De vergadering van 31 mei a.s. is uitsluitend bedoeld om informatie te geven over de begroting 2018-2019. De penningmeester geeft uitleg en beantwoordt vragen.

Volgens goed gebruik besteden we uiteraard ook aandacht aan de jubilarissen.

Het bestuur verstrekt geen informatie vooraf. Er kunnen geen financiële gegevens worden opgevraagd en er is geen ruimte om vooraf vragen in te dienen. Ook dit is gelijk aan de werkwijze van verleden jaar.

Tot slot: de laatste fase van het seizoen

Met nog drie wedstrijden voor de boeg hopen we met FC Zutphen 1 (zat) de nacompetitie alsnog te bereiken. De selectie en begeleiders/staf kunnen wel wat ondersteuning gebruiken in deze laatste fase van het voetbalseizoen. A.s. zaterdag spelen we thuis tegen DZC’68 en vervolgens nog twee uitwedstrijden tegen KHC en DOS’37.

We rekenen op een grote belangstelling van u tijdens deze cruciale wedstrijden.

A.s. zondag kunnen de dames van FC Zutphen 1 (zon) hun kampioenschap binnenhalen.
Ook zij verdienen de nodige support. Zij spelen hun kampioenswedstrijd op zondag 6 mei om 12.30 uur bij Witkampers in Laren. Veel succes!

De selectie van FC Zutphen 1 (zon) presteert, zeker na de winterstop, erg goed en nemen dan ook een mooie plaats in op de ranglijst. Met de nacompetitie in het vizier, als het gaat om spelen van promotiewedstrijden.

Uiteraard wensen we alle teams van FC Zutphen veel succes in de komende periode.

Hans van Bel
Voorzitter FC Zutphen