Bestuursmededelingen juni

Voetbal en sportief

Zoals u de afgelopen weken en maanden heeft kunnen volgen, zijn we met ons vlaggenschip er niet in geslaagd het eerste klasseschap te behouden. Sinds 2006 speelden we in deze almaar sterker wordende klasse waarbij met name in de laatste jaren de ontwikkeling dusdanig was dat we er niet tegenop gewassen bleken om handhaving veilig te stellen. Desondanks bedanken we de spelers, begeleidende en technische staf voor de inzet en de goede sfeer van het afgelopen seizoen en wens eenieder veel succes volgend seizoen.

Positief is dat verschillende teams kampioen zijn geworden, de nacompetitie hebben gehaald of in de bekerfinale zijn terecht gekomen. Er is gekozen voor een nieuwe opzet van de nacompetitie waarbij de speeldata en het knock-out systeem belangrijk zijn om te volgen. De laatste wedstrijden zijn op 16 juni as.

Namens het bestuur wil ik alle teams feliciteren met het behaalde kampioenschap. Laten we hopen dat in de komende voetbaljaargang gestreefd wordt naar eenzelfde prestatie.

Internationaal toernooi U13

Op donderdagavond 24 mei zijn de deelnemende teams bekend gemaakt van het FC Zutphen Internationaal jeugdvoetbaltoernooi U13 – 2018. Het belooft wederom een prachtig toernooi te worden, maar dat kunnen we niet zonder de hulp van de vrijwilligers en de sponsoren. Via de website www.fczutphentoernooi.nl vragen wij uw ondersteuning gedurende dit weekend. Het toernooi start op vrijdagavond 17 augustus a.s.

Nieuwe vrijwilligers

In de laatste Bestuursmededelingen is er een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor verschillende onderdelen en activiteiten binnen de club. Dit heeft nog niet geleid tot veel aanmeldingen. Her en der zijn wel nieuwe vrijwilligers actief waar we blij mee zijn, maar dit is nog niet voldoende gebleken. Dit heeft helaas tot gevolg en consequentie dat bijvoorbeeld openingstijden van kantine/bar/keuken moeten worden aangescherpt.

Afscheid van wethouder

Woensdagavond 30 mei hebben de vier aftredende wethouders afscheid genomen van de Gemeente Zutphen. Inmiddels zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

De afgelopen vier jaren hebben wij als FC Zutphen een prettige samenwerking gekend met Coby Pennings als wethouder, verantwoordelijk voor de sport. Coby is bij vele onderwerpen betrokken geweest. Niet alleen bij FC Zutphen maar ook bij de andere veldsportverenigingen. Om een aantal wapenfeiten van Coby te benoemen: buursportcoaches, convenant sport en alcohol, ondersteuning bij communicatie met betrekking tot het kunstgras, energievraagstuk en haar betrokkenheid vanuit de Gemeente Zutphen bij het Internationaal Jeugdtoernooi. De contacten met Coby waren gedurende de afgelopen vier jaren altijd erg goed te noemen. We bedanken Coby voor haar betrokkenheid bij de sport in Zutphen in het algemeen en wensen haar het allerbeste toe.

Hans van Bel
Voorzitter FC Zutphen