Prestatief kader FC Zutphen seizoen 2020/2021 nagenoeg ingevuld

Ondanks dit rare en veelal voetballoze verenigingsjaar van FC Zutphen staat de club verre van stil. Achter de schermen is door de technische commissie, de VTC en het bestuur hard gewerkt om de club, ondanks alle uitdagingen en onzekerheden die corona maatregelen met zich meebrengen, klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Dit was geen eenvoudige opgave. Het was en is dan ook heel mooi om te zien dat uit alle geledingen van de vereniging mensen opstonden om hun steentje bij te dragen met daarbij het belang van de vereniging voorop: dank daarvoor.

Ook getuigde het van grote betrokkenheid en verenigingssensitiviteit dat bijna alle trainers en technisch kader veel begrip toonden voor de situatie waarin de club vanwege de coronacrisis terecht was gekomen en dat zij heel betrokken hebben meegezocht naar oplossingen om toch aan FC Zutphen verbonden te kunnen blijven.

Het verheugt ons dan ook om te kunnen melden dat deze oplossingen gevonden zijn en wij voor volgend seizoen een deskundig en betrokken trainersteam en technisch kader kunnen presenteren dat naast kennis van zaken ook een groot hart heeft voor de vereniging FC Zutphen en alles waar de club voor staat.

Wie gaan het doen aankomend seizoen?

De pupillen

Om te beginnen bij het fundament en de toekomst van onze club de pupillen (mini’s t/m JO12). Hiervan kunnen wij met trots melden dat ook dit seizoen er weer veel jonge enthousiaste trainers met een FC Zutphen achtergrond zijn opgestaan om trainingen voor rekening te nemen. In de jongste jeugdafdelingen gaan Delano, Rens, David, Max, Mido, Stije, Tom, Tijmen, Herbert, Timon, Fabio, Sten, Melle, Sven, Senna, Timme, Vigo, Boudewijn en Kasper er samen met betrokken ouders uit deze afdeling een mooi en sportief seizoen van maken.

Junioren

Voor wat betreft de juniorenafdelingen hebben we gelukkig ook al voor bijna alle selectieteams een goede trainer kunnen vinden. Ik moet helaas bijna zeggen want de trainer die wij hadden vastgelegd voor de JO15-2 heeft zich helaas om persoonlijke redenen moeten terugtrekken. Uiteraard proberen wij ook voor dit team zo snel mogelijk een leuke en goede trainer te vinden.

Voor wat betreft de overige teams is een mooie mix ontstaan van trainers in leeftijd en in ideeën.

Teun Isselman is vastgelegd voor de JO13-1. Teun heeft zich de afgelopen jaren binnen FC Zutphen laten zien als een betrokken leergierige trainer die vaak op het complex te vinden is. Wij weten zeker dat de JO13-1 in Teun een toptrainer heeft aankomend seizoen.

Boy Elskamp neemt de JO15-1 onder zijn hoede, Boy staat als ervaren jeugdtrainer al jaren voor kwaliteit en toewijding. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij weer een seizoen trainer wil zijn binnen onze jeugdafdeling.

De JO17-1 zal dit jaar onder leiding staan van Jos Paul uit Eibergen. Jos heeft zijn sporen ruim verdiend binnen het jeugd en seniorenvoetbal. Jos beschikt over jarenlange trainers ervaring bij onder meer AZSV, SSSE, Longa30 en WVC. Wij zijn blij met zijn keuze voor FC Zutphen en kijken uit naar een succesvolle en prettige samenwerking. Jos zal hierbij geassisteerd worden door Michailis Spiridakis.

Voor de JO17-2 hebben wij een echt kind van de vereniging kunnen vastleggen; Mark Mol. Velen van ons hebben hem aan het begin van zijn carrière als jeugdtrainer binnen toen nog WSSS, al een keer van dichtbij mee mogen maken. Ook is hij nog een paar seizoenen, niet onverdienstelijk overigens, onbezoldigd coach geweest van WHcZ 3. Na omzwervingen via onder andere Harfsen, Haarlo en Warnsveldse Boys is hij terug op het oude nest. No nonsens gekoppeld aan teamspirit en voetbalkennis: welkom terug Mark.

De JO19-1 heeft voor aankomend seizoen de luxe van twee trainers en dat zijn zeker niet de minste. Wilco van Osch en Tom de Haan zullen met ondersteuning van Rens Bleumink deze talentvolle lichting onder hun hoede nemen. In een ver verleden was dit duo al een succesvol als trainer bij diverse pupillen elftallen van WHcZ. Ook waren ze samen goed voor zo’n 600 wedstrijden in het eerste elftal van onze vereniging; qua samenwerking zit het dus wel goed. Wij wensen de beide heren heel veel plezier en alle succes.

Senioren

Voor onze seniorenselectie elftallen zijn wij verheugd te kunnen melden dat wij de ingezette positieve lijn van het afgelopen seizoen kunnen voortzetten met dezelfde trainers. Toon Hillebrand zal het tweede/ opleidingsteam voor zijn rekening nemen en het duo Arthur Isselman en Ido te Loo zwaaien weer de scepter bij het eerste elftal. Wij hopen met een verjongd tweede team en nagenoeg dezelfde groep bij het eerste elftal de resultaten van afgelopen seizoen (het tweede verloor geen wedstrijd en het eerste elftal streed vol mee voor de titel) te kunnen voortzetten en te verbeteren.

De Meiden en Damesafdeling

Een belangrijke pijler van onze vereniging is het meiden en damesvoetbal. De afgelopen jaren is, mede dankzij de inspanningen van Cora van Heerde, hard aan de weg getimmerd om binnen deze afdeling het niveau en de continuïteit te verbeteren. We hebben daarin als vereniging mooie stappen kunnen zetten. Het is dan ook jammer dat Cora heeft besloten om onze club aankomend seizoen te verlaten. Via deze weg willen wij haar in ieder geval bedanken voor haar inspanningen voor onze vereniging.

Natuurlijk hebben we wel hele goede trainers kunnen vinden die de ingezette lijn kennen en kunnen voortzetten. De selectie MO19 zal onder leiding staan van Ira Reerink en de Dames 1 heeft Henri Nierop als trainer.

Overig technisch en medisch kader

Esmee te Slaa en Frank Vleeschhouwer nemen gelukkig weer het medische gedeelte voor hun rekening. Hun kennis, kunde en betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd. Floris Beumer en Henri Pleijter zijn onze bakens van continuïteit in de jeugdkeepers opleiding van FC Zutphen. Enthousiasme en kennis van zaken maken deze heren erg belangrijk voor onze club.

In de rol van VTC hebben we naast Michiel van de Beek ook Tim Berns weten vast te leggen. Michiel gaat zijn tweede seizoen in als VTC’er. Na het vertrek van Robert van Osch, die als VTC al een mooie basis had neergelegd, heeft de vereniging afgelopen seizoen al kennis kunnen maken met Michiel in deze rol. De dadendrang en betrokkenheid van Michiel maken hem tot een zeer waardevolle kracht. Tim Berns was afgelopen seizoen op de achtergrond al betrokken bij het door de TC geïnitieerde proces om het voetbaltechnische beleid beter vertaald te krijgen naar het veld. Aankomend seizoen zal hij zijn ervaring weer gaan inzetten ten behoeve van onze club. Ook hier zijn wij zeer verheugd over.

Naast het welkom heten van nieuwe trainers, hebben we ook helaas afscheid moeten nemen van een paar trainers. Langs deze weg willen wij Brian Hogeweide, Ronnie Veen, Gerrit Jan Barten, Floris de Boer, Mark Severin en Ruben Klaver bedanken voor hun inzet en bijdrage als trainer binnen FC Zutphen en wensen hun veel succes in hun verdere carrière.

Tot slot kunnen wij als technische commissie niet anders dan nogmaals concluderen dat er een mooie betrokken groep trainers en kader klaar staat om er een succesvol jaar van te maken. Laat het nieuwe seizoen maar snel beginnen!

Namens de Technische Commissie van FC Zutphen

Eelco Wortel
Voorzitter TC