Teampagina FC Zutphen JO19-1

FC Zutphen O19 speelt zich veilig

dinsdag 9 mei 2017 - Frank de Vries
- Hans ten Brinke

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft de JO19-1 onder de bezielde leiding van trainer Boy Elskamp zich op eigen kracht veilig gespeeld.
Tegenstander MVV ’29 uit Harbrinkhoek, net een week eerder veilig gespeeld, was meer dan alleen intrinsiek gemotiveerd om de punten in het Twentse dorp te houden.

FC Zutphen O19 had gezien de stand voldoende aan een punt, bij verlies gold afhankelijkheid van de andere uitslagen.
De opdracht van de trainer was duidelijk en er werd naar Twente gereden met de overtuiging dat het team uit moest gaan van eigen kracht en zelf zorgen voor handhaving.
Zonder de geschorste aanvoerder Hidde en forse tegenwind verliep het eerste half uur zonder kansen weg te geven en controleerde FC Zutphen de voornamelijk lange ballen van MVV.
De keeper van MVV moest redding brengen op een gevaarlijke aanval van de Zutphense aanvallers en in de omschakeling op de helft van MVV kwam Joran, met veel inzet, iets te laat in het duel en botste op een speler van MVV.
Tot ontzetting van het FC Zutphen kamp trok de scheidsrechter uiteindelijk de rode kaart. Een forse tegenvaller in deze beslissende wedstrijd met nog maar liefst 50 minuten te spelen.
FC Zutphen schakelde direct over naar 4-3-2 en wist daarmee de rust te halen in een turbulente fase van de wedstrijd.

In de rust werd de nieuwe tactiek besproken en stonden de koppies allemaal dezelfde kant op: dan doen we het wel met tien man!
In de tweede helft werd er gestreden en bewust vooruit gevoetbald met lef en passie op de zeer matige grasmat van MVV.
Keeper Owen toonde zich een rustpunt en de verdedigers Hugo, Lars en Niels onder leiding van de nieuwe centrale man Jesper speelden gedegen en geconcentreerd en hadden de aanvallers van MVV goed in de tang.
Het Zutphense middenveld met David, Nathan en Mehmet moest veel arbeid verrichten maar de drie boys voetbalden slim en goed en probeerden de twee Zutphense aanvallers te bedienen vanuit een goede veldbezetting.
Het was dan ook FC Zutphen die de tweede helft het beste van het spel had en durfde te voetballen.
Voorin moesten de twee aanvallers Jesse en Jamiro aanvallend en verdedigend veel meters maken in het belang van het team om zo met hun snelheid de vier MVV verdedigers lekker bezig te houden.
Tot 8 minuten voor tijd het noodlot voor FC Zutphen, geheel tegen de verhouding in, toesloeg. Uit een niet gevaarlijke aanval werd de bal verspeelt en de spits van MVV kon vrij doorlopen en scoren 1-0.

Besloten werd om alles op de aanval te zetten om niet afhankelijk te zijn van de uitslagen elders en de boys stroopten voor de tweede keer nadrukkelijk de mouwen op gesteund door de sterke bank Matthijs en Justin die direct beiden werden ingebracht door Boy. Zelfs Koen uit de B1 schoof na zijn wedstrijd nog aan om in te vallen als het nodig mocht zijn.
Alle risico’s werden genomen en een ware belegering van het MVV doel was begonnen en de meer dan verdiende treffer viel in de laatste wedstrijdseconden waar Matthijs geschiedenis schreef door in een overvol vijfmeter gebied zijn voet tegen de bal te zetten vanuit een voorzet ... GOAL!! ... 1-1!!
En alles wat FC Zutphen was stormde het veld in om de treffer te vieren waarna de scheidsrechter nog liet aftrappen maar daarna direct floot voor het eindsignaal!
De ontlading aan Zutphense kant was enorm want wat was er gestreden onder moeilijke omstandigheden. De boys toonde karakter en ballen en het punt was meer dan terecht en daarmee rechtstreekse handhaving een feit!