blok-oranje-rood

FC Zutphen O19 speelt volgend jaar weer hoofdklasse

blok-oranje-rood

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft de JO19-1 onder de bezielde leiding van trainer Boy Elskamp zich op eigen kracht veilig gespeeld.
Samen met VV Winterswijk O19 en de Tubanters O19 werd er gestreden om de nacompetitie te vermijden. Enter Vooruit was reeds gedegradeerd en de Zweef was voor de laatste wedstrijd al veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.
In de extreem spannende en sterke competitie was het verschil in punten op de ranglijst tussen de ploegen het hele seizoen minimaal en moest er flink gestreden worden.

Een groot compliment aan trainer en team voor deze prestatie! Na een moeizame periode tot de winterstop met veel blessures en een te kleine groep is er in de winterstop fanatiek doorgetraind en een aantal oefenwedstrijden gespeeld om goed te starten na de winterstop. Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen want er werd door het team goede progressie gemaakt en ook gewonnen van ploegen uit de kopgroep.
Ook een periodetitel was tot voor de ene laatste wedstrijd nog een mogelijkheid voor de boys, zo dicht zaten periode en nacompetitie in deze Hoofdklasse bij elkaar.
Het zwaar bevochten resultaat was na afloop goed voor een geweldige ontlading aan FC Zutphen zijde getuigen de foto’s. Het feest werd dunnetjes overgedaan in de kantine maar gezien het resultaat was dit niet het laatste feestje en sluit de O19 nog gepast het seizoen af.
We wensen Winterswijk en de Zweef beiden succes in de nacompetitie en wellicht tot volgend seizoen!

Vind ik leuk 0