Teampagina FC Zutphen 2 (zat)

Klassebehoud FC Zutphen 2 (zat)

zondag 30 april 2017 - Jos Janssen
- Hans ten Brinke

Voorbeschouwing
FC Zutphen 2 (zat) bevind zich in een merkwaardige competitie waarin met uitzondering van de top 3 iedereen van elkaar kan winnen. Met nog 2 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Bij winst vandaag blijft men in de race voor plek 4 die recht geeft op de nacompetitie voor promotie. Bij verlies is het gevaar dat men moet deel nemen aan de nacompetitie voor degradatie. Tegenstander Otterlo daarentegen staat in de gevaren zone en vecht enkel nog tegen deelname aan de nacompetitie om degradatie. Kortom een wedstrijd die wel degelijk nog ergens om gaat.

De 1e helft
Een goed voetballend FC Zutphen tegen een fysiek sterk en hard werkend Otterlo die duidelijk strijd voor een laatste kans om de nacompetitie te ontlopen.

Kans Tyfun
In de 5e minuut zet Jort een aanval op door het midden en speelt Joost aan die vervolgens met een steekpass Tyfun vrij voor de keeper zet. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. 5 corners op rij leveren vervolgens geen doelpunt op.

Counter 1-0
In de 10e minuut na de zoveelste corner voor FC Zutphen een snel uitgevoerde counter van Otterlo. De spits komt vrij voor keeper Michael die hem simpel omspeelt en de bal in het lege doel tikt 1-0.

Actie Eren
In de 15e minuut een mooie combinatie binnen de zestien tussen Eren en Joost. De afronding van Eren gaat net voorlangs.

Solo Joost
5 minuten voor rust begint Joost aan een solo en passeert 3 verdedigers van Otterlo.
Ook zijn inzet gaat via de keeper en de paal voorlangs.

De 2e helft
In de rust probeert coach JanWillem de groep op scherp te zetten maar in de 2e helft lijkt het alsof FC Zutphen zich niet realiseert wat er allemaal nog op het spel staat. Een groot aantal spelers laten het afweten en haalt niet het niveau of inzet die van hen verwacht wordt tegen een zeer gemotiveerd Otterlo die er wel degelijk nog wat van probeert te maken omdat het hun laatste kans is.

Otterlo beslist de wedstrijd
Vanaf de 60e minuut tot aan de 75e minuut beslist Otterlo de wedstrijd en loopt uit naar maar liefst 4-0. Het is aan keeper Michael te danken dat de score niet nog hoger uitvalt.

Spanning ten top
Na de wedstrijd loopt de spanning op want het is na deze nederlaag wachten op wat de concurrentie gedaan heeft. Als de ploegen die onder FC Zutphen staan wel gewonnen hebben dan komt de nacompetitie tegen degradatie wel heel dicht bij.

Klassebehoud
De uitslagen druppelen binnen en dan blijkt dat deze ploegen ook verloren hebben. Het gevolg is dat FC Zutphen met nog 1 wedstrijd te spelen in de neutrale zone staat waardoor de laatste wedstrijd volgende week niet meer van belang is.

OPSTELLING.
Michael Messing, Robert Dashorst (Geel), Jort Bleumink, Joris Meijer, Robin Garritsen, Eren Kucuk (60. Jeroen Saedt), Rens Bleumink, Nando Bleumink, Tyfun Polat, Roeland Wiersinga, Joost van Vliet (75. Roel Hartgers).