Teampagina FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) sluit seizoen af met klinkende 6-1 zege

zondag 7 mei 2017 - Jos Janssen
- Hans ten Brinke

Voorbeschouwing.
Vandaag de laatste competitie wedstrijd tegen SDV Barneveld 5 waarin voor beide teams niets meer op het spel staat. Bij winst sluit FC Zutphen het seizoen af op een 5e plaats dat net géén recht geeft op nacompetitie en Barneveld staat vast op de 3e plek en heeft zich wél geplaatst voor de nacompetitie voor promotie.

De wedstrijd.
Het eerste half uur wat kansjes over en weer. Zo was er in de 8e minuut een crosspass van Nando op Tayfun. Na wat dribbelwerk een voorzet op Roeland die vervolgens net over schiet. In de 17e minuut levert goed storen van Nando balbezit op voor Jort die de opgekomen Robert in stelling brengt. Zijn schot gaat net over de kruising. Even later weer een aanval van achteruit opgezet door Nando. Nu een steekpass op Melvin die vrij voor de keeper komt, deze omspeelt en de bal breed legt op Jeroen die zijn inzet van de doellijn gehaald ziet worden door een verdediger van Barneveld.

Nando scoort 1-0.
In de 30e minuut een solo van Melvin. Hij passeert 2 verdedigers en legt de bal breed op Nando die vanaf de penalty stip de bal bekeken laag in de rechter hoek prikt 1-0.

Melvin schiet tegen de lat.
Even later weer een solo van Melvin maar nu wordt hij op de rand van de 16 meter gestopt met een overtreding. De vrije trap neemt hij zelf en schiet snoei hard tegen de deklat. In de rebound is niemand attent genoeg om het af te maken.

Matthijs voorkomt gelijkmaker.
In de 35e minuut een counter van Barneveld. Een steekpass op hun spits die plots oog in oog staat met Matthijs maar de ver uit zijn doel gekomen alerte keeper is net iets eerder bij de bal om deze weg te kunnen werken.

Robert scoort 2-0.
Direct daarna aan de andere kant weer een actie van Melvin aan de linker kant. Hij haalt de achterlijn en legt nu de bal terug op Robert op de 5 meterlijn. Met een subtiele beweging stuurt hij de laatste man van Barneveld het bos in om vervolgens de bal laag langs de keeper in de verre hoek te tikken 2-0.

Tayfun scoort 3-0.
Vlak voor de rust een lange bal van Nando op Tayfun die met zijn loopactie direct vrij voor de keeper komt. Ook hij schuift de bal bekeken laag in de verre hoek en via de binnenkant van de paal vind hij het net 3-0.

Jort kopt net naast.
Vanaf de aftrap wordt de bal meteen weer herovert en de laatste aanval ingezet voor de rust. Rens stuurt Robert weg op rechts en zijn voorzet bij de 2e paal wordt bijna binnen gekopt door Jort. Helaas net aan de verkeerde kant van de paal.

Rens scoort 4-0.
In de rust heeft Barneveld de tactiek aangepast en denkt daarmee er nog wat van te kunnen maken. FC Zutphen is niet van de wijs en gaat daarentegen gewoon door met het getoonde spel uit de 1e helft. Rens zet een een-tweetje op met Roeland op de rand van de zestien en rond af met een schot laag in de hoek, onhoudbaar voor de keeper 4-0. Even later laat Rens opnieuw van zich spreken met een schot net voor langs na een steekpass van Jort.

Actie Roel.
In de 70e minuut stuurt Jeroen op links Roel weg die goed doorzet en de achterlijn haalt. Zijn voorzet wordt door Roeland ingeschoten maar de keeper kan nog net redding brengen.

Robin scoort 5-0.
Het zijn vandaag vooral de verdedigers die in aanvallend opzicht druk in de weer zijn. Nu is het verdediger Robin die een een-tweetje opzet met spits Roeland. Bijna dreigt het mis te gaan maar dankzij goed doorzetten kan hij als nog de bal langs de keeper in het doel tikken 5-0.

Eretreffer Barneveld.
Pas in de 75e minuut kan Barneveld wat terug doen maar daar heeft het wel een discutabele penalty voor nodig na een ongelukkige actie van Roel. Onhoudbaar voor Matthijs wordt de bal binnengetikt door concullega keeper van Barneveld 5-1.

Roeland scoort 6-1.
Het slotakkoord is voor FC Zutphen. Vlak voor het laatste fluitsignaal een snelle counter na een corner van de tegenstander. Nando is snel weg en stuurt Melvin diep. Hij ziet Roeland vrij staan en nu mag hij het zelf afmaken en schiet FC Zutphen naar een ruime overwinning 6-1.

Melvin Man of the Match.
Zonder zelf te scoren maar door zijn nadrukkelijke aanwezigheid, betrokken bij bijna elke gevaarlijke aanval en 3 assists was hij een belangrijke pion in deze ruime overwinning.

OPSTELLING.
Matthijs de Jonge, Rens Bleumink, Robert Dashorst, Jort Bleumink, Roel Hartgers, Joris Meijer, Nando Bleumink, Roeland Wiersinga, Melvin Everts, Jeroen Saedt, Tayfun Polat (65. Robin Garritsen).
Grensrechter: Frans Eisink