Teampagina FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) kan titelkandidaat één helft partij geven

zondag 9 april 2017 - Jos Janssen
- Hans ten Brinke

De wedstrijd.
Een zon overgoten stadion Meijerink is vandaag het decor van een kampioenswedstrijd want koploper DVS komt op bezoek. Bij winst en puntverlies van DUNO mogen zij de kampioensschaal in ontvangst nemen.

1e wapenfeit voor DVS.
In de 4e minuut de eerste gelegenheid voor de gasten. Een aanval over rechts, een voorzet op de zestien meter die wordt afgerond met een schot net naast.

1e wapenfeit voor FC Zutphen.
Een paar minuten later een snelle counter na een corner van DVS opgezet door Teun. Met een slimme steekpass stelt hij Tyfun in de gelegenheid om te scoren maar zijn inzet gaat ook net naast.

Tyfun net over.
FC Zutphen geeft goed partij en is zeker niet de mindere in deze fase. Weer een snelle uitgespeelde aanval door het centrum opnieuw opgezet door Teun. Hij speelt Roeland aan die met een perfecte beweging de bal onder controle brengt en met een subliem tikje zet hij Tyfun vrij voor de keeper. Deze keer heeft hij het vizier te hoog staan en mikt net iets te hoog waardoor de bal net over de lat gaat.

Redding Matthijs.
In de 15e minuut een overtreding van Robin op de hoek van het strafschop gebied. De vrije trap wordt direct genomen en met een katachtige beweging tikt Matthijs de bal uit de linker bovenhoek.

Kansjes over en weer.
Dan is het weer de beurt aan FC Zutphen. Deze keer staat Jort aan de basis van een aanval. Een lange bal op Roeland die Wael wegstuurt over links. Na een passeer actie legt hij de bal op de rand van de zestien klaar voor Tyfun die wel steeds op de goede plek staat maar duidelijk worstelt met zijn vizier want opnieuw verdwijnt zijn inzet in de ballenvanger. Zo golft het spel over en weer en hebben beide teams evenveel gelegenheden gehad om de score te openen en doet FC Zutphen niets onder voor titelkandidaat DVS.

Slordigheidje lijdt 0-1 in.
In de 20e minuut komt DVS heel makkelijk op voorsprong. Door een slordige inspeelpass van achteruit komt DVS in balbezit. Dergelijke cadeautjes weten zij wel raad mee en hun spits straft dit rustig en beheerst af 0-1.

Twijfelachtige penalty.
In de 35e minuut krijgt DVS een penalty. Volgens de scheidsrechter zou Jort de bal al dan niet bewust tegen zijn arm gekregen hebben tijdens een correcte sliding. Vanaf de stip wordt de bal in de linkerhoek geschoten maar Matthijs gokt op de juiste hoek en tikt de bal weer het veld in. FC Zutphen reageert niet attent genoeg. De bal blijft binnen de zestien en kan niet goed weg gewerkt worden waarna alsnog de 0-2 binnen getikt wordt.

Ruststand 0-2.
FC Zutphen is zeker niet de mindere in de 1e helft maar dankzij 2 momentjes van onachtzaamheid kijkt men toch tegen een achterstand aan.

2e helft dreigt walk-over te worden.
DVS loopt in een half uur tijd over FC Zutphen heen en bouwt de voorsprong uit naar 0-5.

Come-back Jeroen vd Beek.
Na langdurig blessureleed maakt Jeroen vd B. na 14 maanden dan eindelijk weer zijn eerste speelminuten. In de 70e minuut maakt hij zijn opwachting onder luid applaus van het aanwezige publiek.

Eretreffer Jort.
In de 85e minuut op rechts een vrije trap van Robert na een overtreding op Jeroen S. Zijn voorzet wordt met een ferme kopstaat van Jort afgerond in de bovenhoek 1-5.

Eindstand 1-6.
In blessuretijd maakt DVS het halve dozijn vol 1-6. Het wachten is nu op de eindstand van DUNO. Indien zij punten verspelen is DVS kampioen van de 2e klasse.
Echter komt het bericht dat ook zij gewonnen hebben waardoor DVS nog een week moet wachten op het kampioenschap.

OPSTELLING.
Matthijs de Jonge (Geel), Rens Bleumink (Geel), Robert Dashorst, Jort Bleumink, Robin Garritsen (45. Joris Meijer), Reda Anoja, Nando Bleumink, Wael Anoja, Teun Loman (70. Jeroen vd Beek), Roeland Wiersinga (70. Jeroen Saedt), Tyfun Polat (65. Roel Hartgers).
Grensrechter: Frans Eisink