Teampagina FC Zutphen 2 (zat)

FC Zutphen 2 (zat) gelijk tegen laagvlieser ESA 2

zondag 26 maart 2017 - Jos Janssen
- Hans ten Brinke

FC Zutphen 2 (zat) is er niet in geslaagd om 3 punten te pakken tegen laagvlieger ESA 2 dat tegen degradatie strijd. In het begin van de wedstrijd zet FC Zutphen vol de druk erop en daar weet ESA geen raad mee. FC Zutphen is de voetballende ploeg en combineert er lustig op los echter komt het niet verder dan wat speldenprikjes, kleine kansjes, die te zacht ingeschoten worden, daar heeft de keeper van ESA geen enkele moeite mee.

Cadeautje 1-0.
In de 20e minuut zeer dom uitverdedigen wat de tegenstander balbezit en direct de 1e kans van de wedstrijd oplevert. ESA weet dit cadeautje wel te waarderen en te verzilveren 1-0.

Hoofd laten hangen.
De daarop volgende 10 minuten is FC Zutphen van slag door deze tegenvaller. Het mag blij zijn dat ESA niet het vermogen heeft om dit af te straffen.

Robert schiet net over.
FC Zutphen neemt het initiatief weer over. In de 30e minuut een aanval over rechts opgezet door Joris. Hij stuurt Teun de diepte in en zijn voorzet beland bij Roeland die zijn inzet door de keeper van ESA verwerkt ziet worden tot corner. Deze wordt genomen door Nando, de afgeslagen bal komt op de rand van de zestien bij Robert terecht die vervolgens snoeihard net over de deklat schiet.

Passeer actie Teun.
In de 35e minuut een geweldige passeer actie van Teun die nu uitgeweken is naar de linkerkant. Langs de achterlijn komt hij opzetten en legt de bal terug op Roeland die opnieuw de keeper zijn inzet, nu op spectaculaire wijze, tot corner ziet verwerken.

Nando scoort 1-1.
In de 80e minuut een aanval door het centrum. Teun zet met een bekeken steekpass Nando vrij voor de keeper. Simpel tikt hij de bal onder de keeper door het doel in 1-1.
De verdiende gelijkmaker staat op het scorebord.

Jeroen bijna gouden wissel.
Direct na de aftrap weer een solo van Teun. Hij dreigt het strafschop gebied binnen te dringen maar wordt net op de rand van de zestien gestopt met een overtreding. De vrije trap wordt genomen door Jort. De keeper kan deels redding brengen. Hij laat de bal los en de zeer attent inlopende Jeroen heeft de overwinning op de schoen liggen maar weer kan de keeper met een reflex redding brengen.

Vol voor de winst.
De resterende laatste 10 minuten heeft FC Zutphen ESA in de houdgreep maar weet niet de genadeklap uit te delen. ESA probeert met man en macht 1 punt binnen te halen en FC Zutphen gaat vol voor de winst echter weet het niet om te gaan met de geboden kansen.

Teun Man of the Match.
Vandaag nadrukkelijk aanwezig en bijna bij elke gevaarlijke aanval betrokken levert Teun de titel Man of the Match op.

FC Zutphen laat steekjes vallen.
In de strijd om de 4e plaats laat FC Zutphen de laatste 3 wedstrijden te veel punten liggen. Het weet slechts 2 van de 9 punten te pakken en mag van geluk spreken dat de concurrentie hier niet van kan profiteren en blijft daardoor nog steeds op die fel begeerde 4e plaats staan.

OPSTELLING.
Matthijs de Jonge, Robert Dashorst, Jort Bleumink, Joris Meijer (Geel), Robin Garritsen (55. Eren Kucuk), Rens Bleumink, Nando Bleumink, Reda Anoja, Teun Loman, Tyfun Polat (75. Jeroen Saedt), Roeland Wiersinga.