Teampagina FC Zutphen 5 (zon)

Zondag 5 blijft in dip zitten

zondag 30 april 2017 - Marcel van Haaren
- Hans ten Brinke

FC ZUTPHEN 5 (ZON) - SOCII 3    2-5 (2-3)

Na goed uit de winterstop gekomen te zijn (4 overwinningen) lijkt het of we nu terug in de winterslaap zitten (laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt).

Tegen De Hoven en Vorden was een gelijkspel minimaal verdiend maar deze gingen met 1-2 en 3-2 verloren. Tegen de koploper en kampioenskandidaat Doesburg wisten we toch enigszins verrassend een punt te pakken (3-3) maar tegen Pax en Socii ging het ook weer mis.

Met de helft van het team aanwezig en twee invallers (Jeroen en David, bedankt voor het meedoen) konden we aantreden tegen Socii. Ook deze tegenstander wist de laatste weken weinig punten te pakken.

Met drie mogelijkheden in de eerste minuten van de wedstrijd begonnen we goed. Helaas was het de tegenstander die op voorsprong kwam. Het duurde gelukkig niet lang of het was David die de bal op links kreeg, naar binnen trok en met een hard schot de keeper kansloos liet. We wisten door te drukken en niet heel lang daarna schoot Nordin ons op 2-1. Het leek er op dat we de wedstrijd weer onder controle hadden maar twee van de drie mogelijkheden van Socii zorgden wel voor een 2-3 ruststand.

Met een nieuwe "verse" kracht begonnen we aan de tweede helft. Ook hier waren de eerste minuten voor ons. Waar we voor de winterstop voor beter met de kansen om gingen en achterin de boel beter dicht konden houden is het na de winterstop moeilijker om de goals te maken en achter goals te voorkomen. Socii was scherper en ging beter met de mogelijkheden om. Via een aanval over onze rechterkant was het een speler die van eigen helft twee man uit kon spelen en zo in onze zestien kwam. Via de korte hoek verraste hij onze keeper, 2-4. De wedstrijd leek gespeeld maar er was nog genoeg tijd voor een beter resultaat. Soms moet je dan gewoon er een schepje bovenop doen en niet de kop laten hangen. Het is een teamsport dus met zijn allen moeten we het doen. Helaas waren er vandaag te veel mensen afwezig en speelden een aantal van ons onder hun normale niveau. Vlak voor tijd kregen we een counter om onze oren. 2-5 was de eindstand maar gezien de mogelijkheden had hier een beter resultaat neergezet kunnen worden als we zowel voorin als achterin scherper zouden zijn geweest. Te vaak de man laten lopen bij balverlies zorgt achterin voor een ondertal situatie en dus mogelijkheden voor de tegenstander.

Met nog twee wedstrijden te gaan zullen we alles op alles moeten zetten om met een beter resultaat dan de laatste vijf weken van het veld te kunnen stappen. Een vijfde plaats is mogelijk maar een negende ook. Hopelijk willen we allemaal zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst.

Marcel