Teampagina FC Zutphen 5 (zon)

Monsterzege FC Zutphen 5 (zon)

maandag 27 maart 2017 - Marcel van Haaren
- Hans ten Brinke

WARNSVELDSE BOYS 6 - FC ZUTPHEN 5 (ZON)   3-16 (1-9)

3-16. U leest het goed. Geen tikfout of iets dergelijks. Zondag 26 maart was de dag dat Warnsveldse Boys 6 een enorm pak slaag kreeg van FC Zutphen 5 (zon).

Het uurtje korter geslapen resulteerde bij ons in nog niet helemaal wakker zijn en goed beginnen aan de wedstrijd. Nog nauwelijks begonnen of we stonden met 1-0 achter. Met een bekeken schot in de verre hoek buiten bereik van Manolis kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Met nog twee afstandsschoten in de eerste tien minuten liet Warnsveld zien sneller wakker te zijn geworden dan wij. Gelukkig konden wij ons herpakken. Steeds beter kwamen wij in ons spel. Er werden soms leuke combinaties op de kunstmat gelegd. Via een aanval op rechts werd de bal voorgegeven. Richard en Nordin konden er niet bij maar Nordin ging achter de bal aan. Na een man uitgespeeld te hebben op de achterlijn zou je verwachten dat hij de bal terug zou leggen op een van de spelers die voor de goal stonden maar hij besloot hard en hoog in het dak van het doel te schieten, 1-1.
Daarna ging het aardig hard. Richard maakte 1-2 met een laag schotje onder de arm van de keeper door. Een overtreding op Ronald leverde ons een vrije trap op die door diezelfde Ronald hard langs de keeper binnen werd geschoten. Bij een volgende aanval kon Appie bij de tweede paal 1-4 binnentikken.

Na een korte adempauze wist Richard 1-5 te maken en Nordin 1-6. FC Zutphen 5 was ontketend. Alle pogingen werden tot doelpunt gepromoveerd. Warnsveld werd overlopen. Frank maakte er 1-7 van met een hard laag schot van afstand. Een mooie loopactie van Fred en een mooie pass door het midden deed de bal bij Fred belanden die met rechts hoog en hard 1-8 maakte. Voor rust maakte Richard zijn derde waardoor wij met een stand van maar liefst 1-9 gingen rusten.

Met een paar verse krachten begonnen wij aan de tweede helft. De eerst aanval in de 46e minuut betekende meteen 1-10. De bal ging voorlangs en kwam bij de tweede paal waar Koen simpel binnen kon schieten. De goals vielen niet meer zo snel als in de eerste helft maar Nordin, Martijn en Frank wisten de score op te krikken naar 1-13. Direct daarna liet Warnsveld zien ook weer te kunnen scoren. Met een hard hoog schot in de kruising werd het 2-13. Door nog twee doelpunten van Nordin was het 2-15 toen een speler van Warnsveld met een lobje 3-15 aan kon tekenen. Mathijs die de laatste tien minuten van de tweede helft weer ingevallen was, kon scoren tegen zijn oude cluppie, 3-16.

Een monsteruitslag die je niet zo vaak tegenkomt, vooral bij ons niet omdat scoren meestal een groot probleem is. Even een dag genieten van deze uitslag en dan voorbereiden op de komende wedstrijd tegen De Hoven. Uiteraard met beide benen weer op de grond staan en dan er van uit gaan dat we weer hard moeten werken voor een goed resultaat.

Marcel