Teampagina FC Zutphen 5 (zon)

FC Zutphen 5 (zon) eindigt competitie met een gelijkspel

maandag 15 mei 2017 - Marcel van Haaren
- Hans ten Brinke

VOORST 4 - FC ZUTPHEN 5 (ZON)   5-5 (4-3)

De laatste wedstrijd van de competitie was tegen de nummer drie van de ranglijst Voorst 4. We waren gebrand op een goed resultaat aangezien er in de laatste 6 wedstrijden slechts 1 punt gehaald was en er soms ook meer ingezeten had.

Zonder Mathijs, Jeroen, Mick, Manolis, Marcel F. en Ronald bleven er nog 13 man over. Door het ontbreken van een keeper mocht Harry vandaag eens een poging wagen.
We begonnen aardig aan de eerste helft. Het duurde even maar we kwamen uiteindelijk op voorsprong. Fred pastte iets te hard de bal de diepte in richting Frank, Frank gaf voor en het was Robert die koppend 0-1 kon maken. Heel lang hadden we niet kunnen genieten van de voorsprong want het was zo weer gelijk. We lieten onze kop niet hangen, gingen door waar we mee bezig waren en prompt stonden we weer op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant liet Wim (bewust of onbewust) lopen. Michel kon met een zacht schot bij de tweede paal net hard genoeg inschieten, 1-2.

De laatste wedstrijden hadden we moeite met het benutten van de kansen terwijl wij ze achter te makkelijk tegen kregen. Nu helaas weer. Een diepte pass werd goed door Martijn onderschept met een sliding maar net voor de voeten van Fred weggehaald. Een speler van Voorst kon daardoor eerder bij de bal komen en vrij makkelijk binnenschieten. Niet veel later kregen wij de bal niet weg. Het ronde ding kwam voor de voeten van een speler van Voorst in de zestien en zo stonden wij voor het eerst achter. Een eigen doelpunt van de tegenstander zorgde voor de 3-3 en een terechte penalty die benut werd zorgde voor een 4-3 ruststand.

In de rust gingen Sander en Nordin er uit en kwamen Koen en Richard er in.

De tweede helft waren de beste mogelijkheden voor ons. Een schot van Richard uit de draai werd verwerkt tot corner terwijl hij de bal beter terug had kunnen leggen naar Albert - Jan. De lat werd nog een keer geraakt voordat Richard toch weer de gelijkmaker op het bord zette. Een geweldige kopbal van Michel leek ons de 4-5 overwinning te bezorgen vijf minuten voor tijd maar vanaf de aftrap werd de bal vanaf de middenlijn in eens op doel geschoten. Frank was te klein om de bal tegen te houden (ook al zei hij dat hij hem wel zou hebben). Zo pakten we in onze laatste wedstrijd weer een punt wat er eigenlijk drie hadden moeten zijn. Een vijfde plaats op de ranglijst had het moeten worden maar het wordt waarschijnlijk een achtste plaats als Socii een punt of drie punten weet te pakken in hun laatste wedstrijd tegen Brummen 8.

Een leuk seizoen werd zo afgesloten. Een seizoen waar meer in had gezeten als we het hele seizoen over een keeper hadden kunnen beschikken. Uiteraard zullen er wel een aantal spelers stoppen of in een ander team gaan voetballen maar hopelijk krijgen we daar ook weer een aantal nieuwe spelers voor in de plaats.

Voor iedereen alvast een goede vakantie(periode).

Marcel