Teampagina FC Zutphen JO9-1

FC Zutphen JO9-1 pakt de volle winst

woensdag 12 april 2017 - Rob Reisner

FC Zutphen JO9-1 pakt de volle winst bij Longa '30 JO9-2   0-5 (0-3)

Na 2 ruime nederlagen en een mager gelijkspel (2 punten te weinig gekregen) bij AZSV in Aalten werd het weer tijd voor een goede overwinning voor FC Zutphen JO9-1.
Het gevoel was goed want we moesten vandaag tegen Longa 30, deze ploeg staat stevig onderaan in de ranglijst. Volgens insiders moest dit toch een dikke overwinning kunnen worden mede omdat Longa gemiddeld 5 tot 6 doelpunten per wedstrijd tegen krijgt.
Vol goede moed kwamen we aan bij de mooie accommodatie van de voormalige hoofdklasser Longa 30 uit Lichtenvoorde. De technische staf was dit keer vertegenwoordigd door alleen leider/trainer Peter, dit omdat trainer Teun om 12:00 uur zelf moest aantreden in Nunspeet en trainer Bauke Ajax's tegenstander (in de Europa Leaque) Schalke 04 live ging bekijken in Duitsland. Peter draait daar echter zijn hand niet voor om en met een goede warming up een tactisch praatje en een scrum werden de spelers uitstekend voorbereid op de wedstrijd.

De wedstrijd kon beginnen en FC Zutphen liet direct zien dat het vandaag alleen maar gekomen was voor 3 punten en zette door direct goed druk. Longa werd overlopen en in de openingsfase waren er al direct goede kansen voor Quin, Britt en ook een goede schietkans voor Kee. De eerste treffer kon niet lang uitblijven mede omdat Longa niet onder de druk uit kon voetballen. Het was dan ook Quin die na een goede aanval de 0-1 voor FC Zutphen binnenschoot.
FC Zutphen wilde meer en ging vol gas door, Longa kreeg geen moment rust meer om op adem te komen laat staan zich te organiseren. Het vallen van doelpunt nummer 2 was slechts een kwestie van tijd. Britt brak over links door en kapte een verdediger uit en haalde keihard uit. De bal kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld en daar stond op de juiste plek Quin "Messi/Ziyech" (zelfde kapsels) om de 0-2 binnen te tikken.
Er volgden daarna nog vele mooie aanvallen en als de JO9-1 de ruimte krijgt en de tegenstander niet vol druk zet laat dit team zien dat het echt goed kan voetballen en wel degelijk over talent beschikt.
Vlak voor rust werd Britt door een lange bal van achter weggestuurd en de keeper van Longa kwam al uit zijn goal om de bal te pakken, maar met een sliding wist Britt de bal alsnog in het doel te glijden zodat de 0-3 ruststand een feit was.

De verdediging met Kee, Dovano en Mika stond als een huis en er kwam geen muisje doorheen. Keeper Zagros heerste in de goal, de spelers van Longa kregen in de 1e helft niet de kans om hem van dichtbij te bekijken.
Het middenveld met Thijmen, Sven en Joey ging helemaal los en tikte Longa van het kastje naar de muur. De aanvallers Britt en Quin sneden door de Longa verdediging heen als een mes door zachte boter en het was een wonder dat de ruststand maar 0-3 was. Een ruststand van 0-6 had de juiste krachtsverhoudingen beter weer gegeven.

De 2e helft gaf in eerste instantie het zelfde wedstrijd beeld alleen mocht Longa nu wat meer mee voetballen van FC Zutphen. De drive van de eerste helft was er niet meer waardoor de wedstrijd ook wat rommeliger werd.
Toch bleven de beste kansen voor FC Zutphen. Zo brak Thijmen door en belande zijn schot op de paal en daarna met het nodige geluk recht in de handen van de Longa keeper.
Uiteindelijk wist FC Zutphen het klasseverschil toch weer om te zetten in doelpunten, eerst was het Mika die de bal uit een afgeslagen corner voor zijn voeten kreeg en droog en strak uithaalde 0-4.
Het slot akkoord was voor Thijmen, bijna vanaf eigen helft kon hij alleen op de keeper af gaan en dat ronde hij uiterst koelbloedig en bekwaam af 0-5.
Verder liet Longa het niet meer komen of kon FC Zutphen het niet meer brengen, de waarheid hiervan ligt het midden.

De scheidsrechter vond het dan ook wel mooi geweest en blies voor einde wedstrijd zodat de 0-5 eindstand op het scorebord bleef staan. Al met al een zeer ruime overwinning die zeker hoger uit had moeten uitvallen, maar FC Zutphen heeft het als team gewoon goed gedaan.
Toch is er ook nog iets leuks/opmerkelijks te melden nl dat keeper Zagros voor het eerst deze competitie een "cleansheet" heeft weten te scoren nl 0 goals tegen!
Hopelijk geeft deze ruime overwinning FC Zutphen genoeg zelfvertrouwen om as zaterdag de 3 punten thuis te houden. Dat zal echter zeker niet eenvoudig worden omdat met Ulfse Boys JO9-1 een ploeg uit de top 3 op bezoek komt.
Echter een mooie uitdaging voor FC Zutphen om te laten zien dat men een hoger geplaatste tegenstander ook partij kan bieden en wellicht kan verslaan!