Teampagina FC Zutphen 3 (zon)

Zondag 3 laat op winst

maandag 3 april 2017 - Erik Verbeek

Zondag 3 moest aantreden tegen stadgenoot AZC. Dit jonge team staat voor leuk voetbal.

FC Zutphen Zondag 3 speelt de afgelopen tijd wisselvallig, de oorzaak de vele blessures. Zo ook vandaag, met 5 invallers werd er aan de wedstrijd begonnen.

Vanaf de aftrap bleek dat de jonge honden van AZC het tempo bepaalden, met snelle combinaties lieten ze de mannen van Erik zien wat ze konden, gelukkig was de eindpass slecht zodat er geen gevaar gesticht kon worden.
Nadat de nieuwe spelers gewend waren aan het spel en elkaar werd hun spel beter. Niek en Patrick kregen mogelijkheden, helaas werden deze niet afgemaakt. Zondag 3 nam het initiatief over en zette AZC onder druk, met hachelijke momenten werd de nul gehouden bij de gasten.
Toch werd het 1-0. Na een afgeslagen aanval werd de bal op Patrick gespeeld die de score openende. Lang genoot FC Zutphen niet van deze voorsprong, AZC kwam gelijk met een schitterende kopbal 1-1.

Vlak voor rust zorgde een opstootje dat hun doelman de wedstrijd verliet nadat hij zijn spelers op respect had gewezen. Dit moment bracht de gasten van slag.. wie moest hem opvolgen. Het zorgde voor rust in het veld maar de inzet bleef hoog, beide teams vochten voor elke meter.

Na de rust kreeg FC Zutphen meer grip op de wedstrijd door slimmer te gaan voetballen, men maakte meer gebruik van de vrije ruimte en AZC moest meer en meer lopen. Dat dit niet vol te houden was bleek na ruim een uur voetballen, FC Zutphen kwam binnen de beruchte lijnen en een handsbal werd fataal, maar Niek schoot op de paal. AZC kreeg nieuwe energie en begon fel aan te vallen. Dat de verdediging hierdoor verzwakt achter bleef kwam men snel achter. Via Patrick en Niek werd de stand snel vergroot tot 4-1.
De wedstrijd had beide teams veel kracht gekost waardoor er geen gevaar meer werd gesticht.

Wij willen Gerard, Wiljan, Stefan, Wilfred (35+) en Rene (zo 4) erg bedanken voor hun inzet.

Onze volgende wedstrijd is op 23 april thuis tegen Be Quick.