Teampagina FC Zutphen 6 (zon)

FC Zutphen 6 (zon) neemt afscheid met prijs

woensdag 24 mei 2017 - Eric Kloppers

FC Zutphen 6 featuring B3, M, zn C en Eric H. neemt glorieus afscheid met prijs

Het toernooi bij Ratti in Kranenburg is al jaren de gezellige afsluiting van ons seizoen. Maar dit jaar is de versie wel heel speciaal, want deze zonnige dag is tevens het afscheid van Zondag 6 als team. Hoe kon het zover komen? Het team is een jaar of 8 geleden opgericht vanuit een nachtelijke meeting van een bende van 4 (E.H te Z. M.J K. te Z. E.K te W. en K.B. te Z.), ooit fanatieke zaterdagvoetballers. In samenwerking met de bij leven al legendarische gebroeders Beer en Ome Dik werd een mooie mix van behoorlijke spelers van 2 zaterdagteams in verval opgefleurd met enkele slimme transfers en een nieuw zondagteam was geboren. Vanuit vage zaterdagsentimenten was er een klein vooroordeel over de schopgrage zondagvoetballers, maar niets daarvan: de competitie daar bleek sportiever en vooral was het allemaal lekker dichtbij. Het fietspeloton werd daardoor ook een begrip: de meeste uitwedstrijden werden door een fors peloton per rijwiel bereikt en warmgedraaid stonden we dan aan de start.

We deden de eerste jaren bovenin mee en ons hoogtepunt was ongetwijfeld de topper tegen EDS 2 in Ellecom, ook een titelkandidaat. We wonnen met 0-10 en bij 0-9 liep de keeper van de opponent het veld uit met de woorden: "Ik heb nog nooit 10 goals tegen gehad en dat wil ik ook zo houden...!". Maar vlak daarna bleek de kampioenswedstrijd tegen Pax net iets te ver...letterlijk, want ons trouwe fietspeloton had te kampen met een windkracht 6 uit het zuidoosten en sommige spelers waren versleten nog voor de wedstrijd begon...het werd 3-2 en we grepen nipt naast de titel.
De laatste jaren bleef de sfeer goed, maar het niveau ging een beetje achteruit. De oude helden werden steeds ouder en gek genoeg niet echt beter meer. En sommigen stopten (Maar bleven meestal wel komen op de woensdagtraining met Geco als bindende barman!) De laatste 3 seizoenen bungelden we onderaan en dit seizoen was het zelfs kommer en kwel: de arme leider Peter Koopman had vaak maar een man of 8 tot zijn beschikking en slechts de support vanuit de B3 hielp ons door de 22 wedstrijden heen. En met deze jonge helden ging het spel ook vooruit. We hadden de laatste jaren ook een ware goalgetter in huis, de immer vrolijke, maar niet weg te duwen Cris, die in alle zondagteams wel heeft gespeeld en dit miserabele seizoen toch tot 15 goals bij ons is gekomen.
Ook voor dit Ratti-toernooi bleef het vooraf spannend of we wel genoeg man op de been konen krijgen, maar gelukkig bleken Martijn uit zo 3, Eric H als grondlegger en Tim en Bram uit de B3 en zoon C.K. van ondergetekende bereid mee te doen.

We speelden tegen Vorden 4 en ATC, een jong en snel team netjes gelijk met 0-0 en wonnen vervolgens van twee Ratti-teams met 1-0 door een kopgoal van EK en een intikker van Giel. Met 8 punten na 4x 17.5 minuten voetbal hadden we het dubbele van ons seizoenstotaal al behaald! En natuurlijk was er een plaats in de kruisfinales bereikt. Maar eerst konden we op het gezellige terras nog 20 minuten genieten van een penaltyserie tussen twee teams uit de andere poule. De keepers bleken niet al te vaardig en na ongeveer 28 penalty's waren haast alle spelers wel aan de beurt geweest...Maar nog niet 1 van de keepers en het publiek verhinderde door luid gejoel dat hij aan zijn beurt zou ontsnappen. De scheids werd wakker en stuurde de speler die voor de tweede keer ging aanleggen terug: eerst moest de keeper nog. Die ging met tegenzin achter de bal en nadat zijn aanloop door het talrijke publiek begeleid werd door een crecendo oooooooh! schoot hij met de ogen dicht keihard binnen via onderkant lat. Onze antiheld werd held toen hij even later de 31e strafschop eindelijk stopte..

De halve finale werd een sof: we speelden tegen de latere winnar Ruurlo en zelfs onze super gastkeeper Remco deelde in de malaise door in de eerste minuut een bal als een hete aardappel los te laten. Het werd 0-4 en nu vol goede moed op naar de wedstrijd om de 3e en 4e prijs. We moesten tegen weer een ander team van Ratti, de verliezers van de eerder genoemde penaltyserie. Al gauw opende Martijn op slimme wijze de score, maar Ratti maakte nog gelijk. Dus werd het weer een penaltyserie. Daar hadden we veel vertrouwen in, niet allen op grond van het toernooi vorig jaar, toen we de 3e prijs ook wonnen, maar vooral ook door het gebrek aan ontzag voor de arme keeper die op 0 saves uit 16 stond...En inderdaad: strafschopnemers EK,CK, PK, M en T faalden niet en Remco werd alsnog held toen hij wel een fraaie save toonde! (5-4). En zo kwam met een mooie beker gekoesterd door Chris en mee naar huis genomen door Martijn een eind aan Zondag 6...

Eric Kloppers