Teampagina FC Zutphen JO12-1

Bekerfinale voor FC Zutphen JO12-1

woensdag 3 mei 2017 - Bert-Jan Gerritsen
- Hans ten Brinke

Op 22 april speelden de mannen van FC Zutphen JO12-1 in en tegen Dedemsvaart de halve finale van Zwaluwen jeugdbeker onder de 12.

Zaterdag 3 september begon de zege reeks van JO-12-1 in... Dedemsvaart. Na een 3-0 ruststand richten de mannen van Tim Kok zich op en wisten deze achterstand om te buigen in een 4-3 voorsprong.
De week daarna volgen al snel twee bekerwedstrijden en wist FC Zutphen eerst DCS met 9-1 te verslaan om vervolgens DVV met 2-4 terug te wijzen.

Het nieuwe jaar begon met een thuiswedstrijd tegen Redichem. Voor rust zette FC Zutphen de wedstrijd al naar hun hand wat uiteindelijk een 9-5 winst opleverde.
Deze overwinning geeft recht op een plek in de halve finale...

22 april was het dan zover, na twee competitie nederlagen tegen Dedemsvaart was FC Zutphen er alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen.
De maandag en woensdag voorafgaande werd er scherp getraind en op vrijdagavond hebben de jongens nog nooit zo vroeg in bed gelegen.

Zaterdagochtend 8.00 uur met z’n allen verzamelen op het parkeerterrein, naarmate we dichterbij Dedemsvaart komen wordt het stiller in de auto.
Gezonde wedstrijdspanning zeggen de jongens, dat moet goed komen.
Onze tegenstander heeft voor de trainer geen geheimen meer en hij instrueert z’n mannen. In de kleedkamer wordt aandachtig geluisterd en de strijdwijze doorgenomen.

Na de warming-up betreden de jongens het veld en wordt er afgetrapt. Twee elftallen die aan elkaar gewaagd zijn en de spanning is voelbaar.
Een enerverende eerste helft met veel strijd levert één doelpunt op voor Dedemsvaart.

De rust wordt aangewend om op adem te komen, wat te drinken en om het geloof in een overwinning uit te spreken.
Met de nodige aanwijzingen gaat de tweede helft van start en FC Zutphen neemt het initiatief en dat resulteert in kansen en ... de gelijkmaker.

Na een uur spelen fluit de scheidsrechter af en staan er penalty’s te wachten.
FC Zutphen mag beginnen en is trefzeker, hierna is de beurt aan Dedemsvaart en de spanning wordt te veel... ze missen.
Ook onder druk weten de FC Zutphen spelers hun penalty feilloos te benutten.
Wanneer Dedemsvaart de 4e pingel mist breekt de feestvreugde los en staat FC Zutphen in de finale.

Zaterdag 3 juni speelt FC Zutphen JO12-1 de finale tegen Achilles’29 JO12-1 op de velden van Longa’30.

Heel veel succes jongens en staf, geniet van hetgeen jullie nu al gepresteerd hebben en geef alles wat je hebt om die beker mee naar Zutphen te nemen.

Met sportieve groet,
Een toeschouwer.