Teampagina FC Zutphen JO12-1

Bekerfinale Hoofdklasse: Achilles'29 O12-1 – FC Zutphen O12-1

zondag 4 juni 2017 - Redmer Beuker

Na een reeks mooie bekerwedstrijden en een bloedstollende halve finale tegen Dedemsvaart, mochten onze jongens vandaag de Bekerfinale spelen.
De finale werd gespeeld op neutraal terrein bij Longa'30 in Lichtenvoorde en de tegenstander was Achilles'29 uit Groesbeek. Deze ploeg was ons wel bekend, omdat we hier in de competitie een flink pak slaag van hadden gekregen.
Helaas was Thijmen vanwege ziekte afwezig, maar werd gelukkig op de hoogte gehouden door ouders welke de score doorgaven aan de thuisblijvers.
De opdracht was duidelijk, er moest gestreden worden van het begin tot het eind en we moesten de tegenstander geen ruimte geven. Dit pakten de boys heel goed op, iedereen zat er kort op en bleef geconcentreerd voetballen. Dit resulteerde al vrij snel in een scrimmage voor de goal van de tegenstander waarbij de bal met de hand door een zwart-wit gestreept shirt, voor de doellijn werd tegengehouden.. Penalty!! en een rode kaart voor Achilles'29!!
De beurt aan FC Zutphen om de eerste klap uit te delen.. Siebe achter de bal.. uiterste concentratie.. linkerhoek en GOAL!! 0-1 FC Zutphen.
Alle Zutphense toeschouwers en spelers uit hun dak en vol van vreugde.
Het spel wordt hervat en de tegenstander gaat op zoek naar de gelijkmaker, welke er halverwege de eerste helft ook komt. Ruststand 1-1.

In de tweede helft dezelfde taak, met enkele positiewijzigingen. FC Zutphen komt weer goed uit de startblokken en na een mooie solo actie van Julius staat het zowaar 1-2 voor de Red Orange Army!!
Achilles'29 voelt de bui al hangen en schakelt met 10 man een tandje erbij.. 2-2 staat weer op het scorebord. Hierna drukken de zwart-witten door, waardoor ze op een 4-2 voorsprong komen.
FC Zutphen blijft voetballen en knokken voor wat ze waard zijn en na een goede terugspeelbal vanaf de achterlijn door Milan schiet Siebe vanaf de 16 meter heerlijk binnen, 4-3!! De spanning is terug!!
Individueel zijn de spelers van Achilles'29 beter maar door een prima collectief van FC Zutphen maken ze het de betaald voetbalvereniging knap lastig.
Er wordt gezocht naar de gelijkmaker, maar ook de vermoeidheid en hierdoor het concentratieverlies beginnen mee te spelen. Wat uiteindelijk resulteert in een vijfde goal voor de tegenstander. Einduitslag 5-3.

Hulde aan de jongens van FC Zutphen voor hun strijdlust en doorzettingsvermogen!

Bedankt Sem, Bjorn, Lars, Daan, Ayoub, Jeroen, Siebe, Julius, Joran, Milan, Emin, Jayden, Hadewin en Thijmen voor de inzet en het voetbalplezier van deze wedstrijd en in het afgelopen seizoen!!