Teampagina FC Zutphen 35+3

35+3 sluit voorjaarscompetitie geroutineerd af

woensdag 17 mei 2017 - Perry Boersbroek
- Hans ten Brinke

Afgelopen vrijdagavond mocht het 35+3, via een zeer uitgebreide toeristische route naar sportpark De Elze in Lochem, hun ankers uitrollen bij de plaatselijke Lochem SC.

Vorden 35+2 blonk uit door afwezig te zijn. Onze buren richting het Oosten konden voor deze laatste competitieronde helaas geen team in de voetbalschoenen gieten. Nam natuurlijk niet weg dat we klaar waren voor de finales tegen de Warnsveldse Boys 35+1 en gastheer Lochem 35+2. Al snel bleek dat onze opponenten niet bestand waren tegen de Zutphense invasie. In de eerste wedstrijd walste het peloton van FC Zutphen, onder aanvoering van Antoine, over de in loopgraven opgestelde spelers van de Warnsveldse Boys heen. Deze eerste opponent van de avond zijn nauwelijks in de buurt geweest in het veiliggestelde doelgebied van FC Zutphen mede door de plichtsbesefte verdedigers Stefan, Gerard en Perry. Hierdoor kregen de middenvelders Kenneth, Wilfred, Kamiel en Michiel voldoende ruggensteun om onze spits Richard van alle linies te bedienen. Rob raasde als een onverstoorbare stoorzender over het middenveld tot wanhoop bij de tegenpartij. Richard was deze avond een ware scherpschutter die de ballen strak aannam en vanuit verschillende posities en draaiingen de wedstrijdbal als een kanonskogel de touwen in het doel liet uitrekken. De mooiste doelpunt van de avond was er eentje waarover nog lang nagepraat zal worden. Antoine gaf een pass van ruim 40 meter dwars en strak door de verdedigers van de Boys heen, Richard nam de bal beheerst op de voet aan, draaide om zijn as en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in het net! Een hoop Ooooowwww gehalte maakte zich op dat moment eigenaar van het veld. Deze wedstrijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van FC Zutphen: 3-1. Antoine en Kamiel deden ook een duit in het zakje door eveneens tot in de precieze uitgespeelde doelpunten mede door de tomeloze inzet van Wilfred, Kenneth en Michiel. De teller op het bord was wellicht hoger uitgevallen als Jordy mee had gedaan maar hij moest zich helaas voor deze historische voetbalavond afmelden wegens verplichtingen op zijn werk.

De wedstrijd tegen gastheer Lochem was er ééntje van een andere orde. Lochem bestookte de stellingen van de Zutphense verdedigers de eerste minuten middels een “blitzkrieg”. Dit resulteerde in een snelle 2-0 achterstand. Deze goals waren van dien aard dat zelfs de uitstekende keeper Wiljan geen schild kon bieden. Voor de rest van deze krachtmeting hield Wiljan sommige harde ballen eruit als Van der Sar in zijn beste Tiavo tijd. Dat FC Zutphen ook over veerkracht bezit is geen verrassing. De achterstand werd geroutineerd omgezet in 2-3 overwinning. Over de gehele linie gezien kan het 35+3 tevreden de voorjaarscompetitie 2017 afsluiten met een verdiende 2e plaatst in de poule.