Teampagina FC Zutphen 35+3

35+3 bezocht het lentegras van sportpark 't Grote veld in Vorden

maandag 27 maart 2017 - Perry Boersbroek
- Hans ten Brinke

Afgelopen vrijdag was het lentegras van sportpark ’t Grote veld in Vorden de ondergrond waar de 35plussers (en enkele 45plussers) hun lentekriebels mochten performeren.
Deelnemende teams in deze poule zijn Vorden 35+2, Lochem SP 35+2 en Warnsveldse Boys 35+1.
De opdracht tegen de Warnsveldse Boys, de eerste wedstrijd van de avond, stond in het teken van ‘Damage Control’. Dit was de enige optie gezien de opgedane kennis en ervaring tijdens de vorige ronde. Met andere woorden, 5 man op eigen helft,1 diepe spits en de 0 houden. Gokken op de counter, blijven druk zetten en storen. Deze realistische optie werd de gehele wedstrijd goed gehanteerd. Echter een van richting veranderd schot verstoorde deze uit aanpak; 0-1. Maar aan de opdracht werd voldaan en dat is natuurlijk prima gezien de lentekriebels onder de oksels.
Tijdens de tweede wedstrijd tegen het doorgewinterde team van Vorden 35+2 vergaten we uit de rol te stappen die we hanteerden tegen de Warnsveldse Boys. Dit resulteerde dat we tot drie keer toe terug moesten komen van een achterstand; 3-3. Op zich natuurlijk prima, maar er had meer in gezeten.
Voordat we aan mochten treden aan de laatste wedstijd van de avond tegen, onze favoriete sparringspartner, Lochem SP 35+2 , hebben we even de koppen bij elkaar gestoken. Resetten en weer lekker vrijuit voetballen. Dit was niet aan dovemans oren gericht. Als jonge springende veulens in de voorjaarsweide werd er vrijuit gevoetbald, zonder opdracht, wat resulteerde in een mooie bevochten 3-0 overwinning.
Vrijdagavond 21 april mag het 35+3 hun kunsten verder performeren en wel thuis op ons mooie sportcomplex ’t Meijerink.