Teampagina FC Zutphen 1 (zat)

FC Zutphen 1 (zat) verliest met 7-4 in Kampen tegen Go Ahead na enerverend duel

zaterdag 13 mei 2017 - Gerjan Nijland
- Henk ten Cate

FC Zutphen 1 (zat) en Go Ahead Kampen 1 hebben er in de laatste wedstrijd, die niet meer van belang was, een voor het publiek zeer aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. Go Ahead won in dit doelpuntrijke duel verdiend met 7-4, maar FC Zutphen 1 (zat) had pech dat het in de rust haar doelman Marijn Sangers moest missen.

De Zutphen goalie kon na een botsing met Thomas Theloesen niet verder, en daarom moest speler Bas Jansen onder de lat. Deze vervulde zijn niet alledaagse rol uitstekend. FC Zutphen hield in de opstelling al wat rekening met het nieuwe seizoen.

Mark Bloemendaal, die naar kampioen Berkum vertrekt, bleef langs de kant, evenals de naar BVC ’12 vertrekkende Huib Achterkamp. Geert Bijl, die voor studie naar de VS vertrekt, en daar deel gaat uitmaken van een universiteitsteam, startte wel in de basis.

Daarnaast had de technische staf de jeugdspelers Hidde Ruessink en Mehmet Arslan opgesteld. Beiden speelden een prima wedstrijd. Ook de beide invallers Wael Anoya en Jesper Mentink lieten zien dat ze voor het komende seizoen serieuze kandidaten zijn voor een basis plaats.

FC Zutphen kwam niet scherp genoeg uit de kleedkamer. En dat wordt op dit niveau direct afgestraft. Binnen 7 minuten stond het 2-0 voor Go Ahead. Eerst was het Luuc Knul die na een corner, die slecht werd verwerkt de 1-0 binnen schoot en twee minuten later was het de beste man bij Go Ahead, namelijk Arjan Wiegers, die ongehinderd solerend door de verdediging de 2-0 scoorde.

FC Zutphen was meteen wakker en ging in de tegenaanval. Een goede inzet van Joshua Palm werd van de doellijn gehaald, maar in de 11e minuut stond het 2-1 na een fraaie treffer van de goed spelende Aldo Joaquim. Daarna golfde het spel heen en weer en waren er van beide kanten mogelijkheden. Het publiek genoot volop van deze open wedstrijd.

FC Zutphen had met name moeite met de snelle omschakeling van Go Ahead. Maar Niek Bakkerweerd en de uitstekend spelende Thomas Nijkamp hadden pech dat hun schoten geen doel troffen. In de 32e minuut viel de verdiende 2-2. Een prachtig doelpunt van Thomas Nijkamp was de bekroning op zijn goede spel. Vlak voor rust na wederom een snelle omschakeling van Go Ahead was er de ongelukkige botsing tussen Thomas Theloesen en doelman Marijn Sangers.

Na de rust waren er wisselende kansen voor beide ploegen.

Maar in de 55e minuut viel de 3-2 door Arjan Wiegers. Hij schoot raak nadat een vrije trap slecht werd weg gewerkt door de Zutphen defensie. Even later in de 58e minuut viel de 4-2 na opnieuw een goede actie van Arjan Wiegers.

FC Zutphen weigerde te capituleren, en dat zorgde in de 66e minuut voor de 4-3 na opnieuw een fraai doelpunt van Thomas Nijkamp. De beslissing van de wedstrijd viel in de 75e minuut. Leroy Knol maakte een prachtig doelpunt en zo was de marge weer 2 goals, namelijk 5-3.

In de 78e minuut viel de 6-3 door Luuc Knul, en Geert Bijl maakte in de 81e minuut zijn voorlopig laatste doelpunt voor FC Zutphen. Hij bekroonde een goede wedstrijd door 6-4 te maken.

Het laatste slotakkoord was voor de ervaren spits Jurrian Zandbergen. Hij zette de kroon op deze zeer aantrekkelijke wedstrijd door met een streep in de kruising de 7-4 aan te tekenen.

Beide ploegen verdienden een pluim voor het mooie schouwspel in deze laatste wedstrijd van het seizoen.

Opstelling FC Zutphen : Marijn Sangers ( 45. Bas Jansen), Niek Bakkerweerd, Sebastian van Laar, Hidde Ruessink, Radjindher Banwari, Geert Bijl, Aldo Joaquim, Mehmet Arslan ( 63. Jesper Mentink), Thomas Theloesen, Thomas Nijkamp, Joshua Palm ( 46. Wael Anoya)