Actueel

Teampagina FC Zutphen 1 (zat)

FC Zutphen 1 (zat) verliest, maar biedt DUNO Doorwerth goed partij

zaterdag 29 april 2017 - René Bickes
- Henk ten Cate

FC Zutphen 1 (zat) is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Doorwerth. Op voorhand lag dat ook niet in de lijn der verwachting. FC Zutphen 1 (zat), een team van voornamelijk jongens die opgeleid zijn binnen de eigen jeugdopleiding, moest vandaag aantreden tegen het sterren ensemble van DUNO Doorwerth. Een team waarin, met behulp van ruime financiële middelen, talentvolle spelers uit de regio zijn samengebracht. Spelers veelal met roots in het betaalde voetbal. Dat DUNO dan in de dying seconds 3-1 maakt, na een misverstand tussen verdediger en keeper, is geen schande. Jammer is wel dat FC Zutphen 1 (zat) in de minuten daarvoor de vele kansen op een gelijkspel niet benutte.

De eerste helft begon voor FC Zutphen weinig hoopgevend. De bal kon niet worden vastgehouden en DUNO combineerde er lustig op los. DUNO scoorde, maar de goed leidende scheids had samen met zijn assistent geconstateerd dat er sprake was van buitenspel.

Het duurde tot de 7de minuut voordat Zutphen de eerste poging op doel waagde . Schoten van Sebastiaan van Laar en Thomas Nijkamp troffen geen doel. DUNO bleef met goede combinaties de bovenliggende partij. In de afwerking bleken ze onnauwkeurig. De controle op de bal in de eindfase ontbrak. Ofschoon het veld er ogenschijnlijk mooi bijlag had het toch niet de kwaliteit van een kunstgrasmat. Op een dergelijk veld zou het “tikkie takkie” spel van DUNO vast tot meer resultaat hebben geleid.

In het verdere verloop van de eerste helft kwam Zutphen beter in haar spel. Over en weer waren er kansen. Maar schoten van de spitsen van DUNO en FC Zutphen troffen geen doel c.q. werden geblokkeerd door de verdedigers, waarbij Sebastiaan van Laar een eervolle vermelding verdient. Met een stand van 0-0 kon er worden gerust. Alles was nog mogelijk. DUNO voetbalde echt beter, maar de pogingen van FC Zutphen bleven gevaarlijk.

De tweede helft was slechts 4 minuten oud toen DUNO een corner kreeg. De goed voorgegeven bal werd door centrale verdediger Renzo van Duren slim terug gekopt waardoor rechtsback Joost Ebergen de bal bij de eerste paal gemakkelijk kon binnen koppen. Als de aanvallers er niet in slagen moeten de verdedigers het maar doen, dacht men kennelijk bij DUNO.

In de 55ste  minuut kreeg Mark Bloemendaal een niet te missen kans na goed doorzetten van Joshua Palm op links. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal over de kruising. Het bleek slechts uitstel van executie. Na een goede loopactie van Thomas Nijkamp op links, kon Joshua Palm, in tweede instantie, de bal strak in de hoek schieten buiten bereik van keeper te Witt. (1-1)

Voor de trainer van DUNO reden de aanval van een frisse impuls te voorzien. Hij wisselde de ongelukkig spelende Carlos Dos Santos voor Ted Heijckman. Deze bracht meer dreiging met zijn snelheid. Nadat een lobje van Aldo Joachim richting miste, kreeg aan de andere kant Roy Talsma een goede kans, die hij niet verzilverde.

In de 65ste minuut rondde “good old” Purrel Frankel een door hem zelf opgezette aanval fraai af, waarmee hij de stand op 2-1 bracht. Ook voor dit doelpunt was dus een verdediger verantwoordelijk. Hierna volgden er nog goede kansen voor DUNO om de score te verhogen, maar of de schoten mistten richting of de degelijke verdedigers en keeper van FC Zutphen bleken een sta in de weg. In de laatste fase van de tweede helft rook FC Zutphen kansen om de gelijkmaker te scoren. DUNO werd teruggedrukt. Aanvoerder en laatste man Sebastiaan van Laar kwam de aanval versterken. Het mocht niet baten. Ook niet nadat DUNO met 10 man verder moest vanwege 2 gele kaarten voor Joost Ebergen. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde DUNO nog de 3-1 na een misverstand tussen verdediger en keeper. De vaak ongrijpbare Anass Aamri kon de bal gemakkelijk binnen lopen.

Hiermee eindigde de wedstijd zonder punten voor FC Zutphen. Punten die nog wel nodig zijn om volledig zeker te zijn van een rechtstreekse handhaving in de eerste klasse D. Een bijzondere vermelding vanmiddag voor de jonge scheidsrechter Martijn Vos die in staat bleek om de soms hoog opgelopen gemoederen op een bekwame wijze te sussen.

Uw verslaggever van vanmiddag,
René Bickes

Er zijn nog geen reacties geplaatst
login of registreer om een reactie te plaatsen

Sportpark 't Meijerink, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen.t.0575-524376,0575-529925