Teampagina FC Zutphen 1 (zat)

FC Zutphen 1 (zat) blijft in de 1e klasse ondanks 0-1 nederlaag en zwakke vertoning tegen Nunspeet

zaterdag 6 mei 2017 - Gerjan Nijland
- Henk ten Cate

FC Zutphen 1 (zat) heeft zich afgelopen jaar wederom verzekerd van een jaar voetbal in de 1e klasse. En dat is een prima prestatie van de Zutphenaren in deze klasse waar  een aantal ploegen met flinke budgetten werken.

FC Zutphen 1 (zat) handhaafde zich doordat concurrent KHC met 1-3 thuis verloor van DETO waardoor het verschil met KHC 5 punten bleef, met nog 1 wedstrijd te spelen.

Het Zwolse Berkum werd kampioen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Bennekom. En onderin viel het doek voor de Esch en Hulzense boys die terug keren naar de 2e klasse. KHC en DETO spelen nacompetitie.

FC Zutphen bakte er op het zonovergoten sportpark ’t Meijerink niet veel van tegen Nunspeet. Het speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen ondanks dat de ploeg eigenlijk nog een punt nodig had. Aangezien ook Nunspeet, dat geen belangen meer had, er niet veel van terecht bracht, was het een zwakke vertoning van beide kanten.

FC Zutphen kreeg in de 1e helft nog wel enkele mogelijkheden.

Een goede actie van Joshua Palm bracht de bal bij Mark Bloemendaal die zijn schot net voorlangs zag gaan. Aan de andere kant was het Maikel Lange die een goede solo ondernam maar stuitte op doelman Marijn Sangers.

In die eerste periode waren het met name Joshua Palm en Niek Bakkerweerd, die met veel inzet trachtten een doelpunt te forceren. Maar het spel van FC Zutphen werd helaas steeds slordiger.

Emiel Goud miste voor Nunspeet een flinke kans toen hij alleen voor de Zutphen doelman stond. En even later greep Marijn Sangers opnieuw goed in na een goed schot van Maikel Lange. Even later greep de goed spelende en tot man of the match verkozen Sebastian van Laar goed in na een inzet van Henk Baum.

Het bleek uitstel van executie want in de 45e minuut viel de 0-1 uit een corner waarbij Henk Baum met een prima omhaal het net wist te vinden.

In de 2e helft viel er nog minder te genieten.

Joshua Palm bleef met een knieblessure achter in de kleedkamer en werd vervangen door Wael Anoya. Mark Bloemendaal had pech dat zijn schot op de paal belandde, na goed voorbereidend werk van Mark Nijkamp.

Nunspeet kwam niet echt tot grote kansen en invaller Bas Jansen zag zijn omhaal uit een voorzet gestopt worden door doelman Henrico Abma.

Het was jammer dat FC Zutphen niet wat meer druk zette op de tegenstander, en niet wat meer inzet aan de dag legde. Een gelijk spel had dan zonder meer tot de mogelijkheden behoort.

Nu was men afhankelijk van het resultaat op de andere velden en dat pakte gelukkig goed uit.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Niek Bakkerweerd, Sebastian van Laar, Huib Achterkamp, Radjindher Banwari, Jelle Macare ( 75. Bas Jansen), Geert Bijl, Aldo Joaquim ( 75. Thomas Theloesen), Thomas Nijkamp, Mark Bloemendaal, Joshua Palm ( 46. Wael Anoya).