blok-oranje-rood

Laatste thuiswedstrijd voor FC Zutphen tegen vv Nunspeet

blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt op zaterdag 6 mei vv Nunspeet. Een wedstrijd uit speelronde 25 en daarmee het voorlaatste duel van dit seizoen. Voor FC Zutphen zijn de belangen bij een goede uitslag nog groot. Momenteel staat het met nog 2 wedstrijden te spelen op een negende plaats en 5 punten verwijderd van een nacompetitieplek. Wil FC Zutphen niet afhankelijk zijn van puntverlies van de concurrenten dan bewijst zij zich een goede dienst door uit de laatste 2 wedstrijden op zijn minst 2 punten te pakken. Hiervoor biedt het duel van a.s. zaterdag een goede mogelijkheid. Gemakkelijk zal het echter niet zijn. In de heenwedstrijd in Nunspeet werd FC Zutphen gemakkelijk weggetikt door Nunspeet hetgeen resulteerde in een 4-0 verlies. Maar ja, dat was al weer een half jaar geleden en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Ook in het vorige seizoen kreeg FC Zutphen flink klop in Nunspeet, maar werd de thuiswedstrijd een glansrijke overwinning met 4-0 voor FC Zutphen. Nunspeet was op dat moment een belangrijke kandidaat voor het kampioenschap en had daarvoor negen opeenvolgende overwinningen behaald. Met recht een uitstekende prestatie van FC Zutphen. Laten we een dergelijke vertoning ook voor ogen houden voor a.s. zaterdag. Een mooie kans om het trouwe thuispubliek te bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen.

Nunspeet was voor de start van dit seizoen één van de titelkandidaten. Vorig jaar ging het op het nippertje mis. Aan het begin van dit seizoen werd de selectie versterkt met 7 nieuwe spelers. De vooruitzichten waren derhalve hoopgevend. De prestaties waren echter dit seizoen te wisselvallig. Op dit moment zijn er geen kansen meer op de titel en ook ligt er geen periodekampioenschap meer in het verschiet. Dit ligt overigens niet alleen aan de prestaties van Nunspeet. De eerste klasse D is dit jaar wel heel erg sterk met zeker 6 teams die de ambitie en de mogelijkheden hebben voor het spelen in de hoofdklasse. Nunspeet ziet aan het eind van het huidige seizoen een groot aantal belangrijke spelers vertrekken en heeft haar ambities inmiddels bijgesteld van het streven naar een kampioenschap naar het kunnen spelen van een aansprekende rol in de eerste klasse. De laatste wedstrijd van Nunspeet op dit moment was een ruim verlies tegen een zich zelf herstellend SVZW. De wedstrijd van afgelopen weekend uit tegen DETO kon geen doorgang vinden vanwege de begrafenis op zaterdag van clubicoon, de heer Henk ten Hove voorzitter van de businessclub en oud voorzitter van de VV Nunspeet. Ook van deze kant condoleren wij de familie en allen die de VV Nunspeet een warm hart toedragen met dit grote verlies. De wedstrijd tegen DETO wordt nu dinsdagavond 2 mei gespeeld en het resultaat is op het moment van schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend.

FC Zutphen verloor weliswaar afgelopen weekend uit bij DUNO, maar bood daar toch goed weerstand. Duidelijk is dat het team kan spelen met veel inzet, een goede organisatie en met snelle en gevaarlijke voorwaartsen. Hiermee is het voor elke tegenstander moeilijk te bespelen. Daarnaast komen Huib Achterkamp en Jelle Macaré na een schorsing weer terug. Op zich voldoende ingrediënten om a.s. zaterdag Nunspeet goed partij te bieden.

Het wordt 6 mei ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd waarbij voor FC Zutphen de punten belangrijk zijn, en voor Nunspeet mogelijk revanche voor het verlies van het afgelopen seizoen een rol zou kunnen spelen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat trainer Taco Lourens met zijn staf het team weer optimaal zal prepareren voor dit belangrijke duel. Wij nodigen u van harte uit voor deze laatste thuiswedstrijd in deze competitie op het mooie sportpark ’t Meijerink in Zutphen.

Vind ik leuk 0