blok-oranje-rood

FC Zutphen treft KHC uit Kampen

blok-oranje-rood

FC Zutphen treft bekende tegenstander, namelijk KHC uit Kampen.

FC Zutphen treft zaterdag 15 oktober een bekende tegenstander, namelijk KHC uit Kampen. In de afgelopen seizoenen werd er met wisselend succes tegen KHC gespeeld. In de uitwedstrijden kwamen de Zutphenaren meestal met een nederlaag huiswaarts, maar in de thuiswedstrijden was FC Zutphen regelmatig succesvol.
KHC leed afgelopen zaterdag een 3-0 nederlaag bij de degradant uit de hoofdklasse, DOS ‘37 uit Vriezeveen. De nederlaag was verdiend. KHC neemt de 12e positie in op de ranglijst en staat daarmee op de gevaarlijke nacompetitieplaats. KHC heeft 5 punten minder dan FC Zutphen. De Kampenaren blijven echter een tegenstander om geducht rekening mee te houden. Zij leden hun nederlagen tegen ploegen uit het linker rijtje, die ze nu bijna allemaal getroffen hebben. Daarom zal men zaterdag in Zutphen aan een zegereeks willen beginnen.

FC Zutphen speelde in en tegen Bennekom niet 1 van haar beste wedstrijden. Er werden te weinig kansen gecreëerd. En 1 fout achterin was voldoende om tegen een nederlaag aan te lopen. Deze wedstrijd moet dan ook snel vergeten worden.
De wedstrijd tegen KHC is cruciaal. Bij een nederlaag zal naar onderen gekeken moeten worden en bij een overwinning kan aansluiting bij het linker rijtje gevonden worden. Er zal weer volop gestreden moeten worden voor de punten, en dat zal de komende wedstrijden continu het geval zijn. Want iedereen kan in deze klasse van elkaar winnen.
Verrassend is het dat het zeer sterke SVZW slechts de gedeelde 3e tot en met 7e positie in neemt. Verder is het opvallend dat DETO Twenterand, die bij de kanshebbers voor een titel was gerekend, tot nu toe slechts 4 punten heeft verzameld.
Tevens is het zo dat in deze klasse weinig gelijk gespeeld wordt. Het is daarom des te belangrijker dat de punten in huis gehouden worden.

Afgelopen zaterdag was het goed om te zien dat Jelle Macaré, na een flink aantal weken blessureleed, weer in de basis kon beginnen. En daarnaast maakte Floris Egbers, nadat hij een aantal weken geblesseerd was, zijn rentree in het 2e elftal. Het is goed dat de selectie in de breedte wordt uitgebreid en er nu meer spelers beschikbaar zijn.
Ook Wael Anoya maakte zijn debuut in het 1e elftal. Hij komt vanuit het 2e elftal, dat de laatste weken goed bezig is. We worden daarvan uitgebreid op de hoogte gehouden door reporter Jos Janssen. Afgelopen zaterdag waren het Jari Willems met 2 doelpunten en Roeland Wiesinga met 2 assists, die van zich deden spreken. Op die manier komen er steeds meer jongens die zich in de picture spelen.

Zaterdagmiddag om 14.30 uur spelen de jongens van het 2e in Ermelo tegen koploper DVS ’33 Ermelo 3.

De wedstrijd tegen KHC begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.
Op sportpark ’t Meijerink zal het zaterdagmorgen al vroeg een drukte van belang zijn. Er worden veel wedstrijden gespeeld, en de publieke belangstelling zal dan ook ongetwijfeld weer groot zijn, om het vlaggenschip van FC Zutphen aan een overwinning te helpen. We zullen zien hoe ze het er vanaf brengen.

We wensen alle elftallen, scheidsrechters en begeleiding een goede en sportieve voetbal dag toe.

Vind ik leuk 0