blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt thuis tegen topper WHC uit Wezep

blok-oranje-rood

Op zaterdag 18 februari om 14.30 uur vindt op sportpark ’t Meijerink de wedstrijd plaats tussen FC Zutphen en WHC uit Wezep. WHC neemt de 2e positie op de ranglijst in met 1 verliespunt minder dan koploper Berkum. De tegenstander uit Wezep is aan een ijzersterk seizoen bezig en heeft slechts 1 nederlaag geleden. WHC, dat jaren lang op hoog niveau heeft geacteerd, is er daarom alles aan gelegen om dit jaar het kampioenschap te pakken. In de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen speelde men de Zutphenaren in de 1e helft volledig van de mat, en was de 2-0 voorsprong slechts een magere afspiegeling. Maar het team van FC Zutphen toonde ook toen al veerkracht, en kwam na de rust tot 2-2 terug. In blessuretijd ging het vervolgens mis, en trokken de Zutphenaren met 3-2 aan het kortste eind. Het zal voor FC Zutphen een hele opgave worden om de rappe spitsen van WHC uit te schakelen, en te voorkomen dat men veel doelpunten om de oren krijgt.

Na de overwinning tegen DETO Twenterand neemt FC Zutphen de 8e positie in, en heeft men wat verder afstand genomen van de onderste plaatsen. Er zullen waarschijnlijk 30 tot 33 punten nodig zijn, om weg te blijven van de nacompetitieplaatsen. Er ligt dus in de resterende 10 wedstrijden nog een fikse opgave voor de Zutphenaren. Dit temeer omdat men de toppers thuis krijgt en bij de onderste ploegen op bezoek moet. Tegen DETO werd een knappe overwinning behaald, en ieder punt dat tegen de ploegen bovenin behaald wordt, is een bonus punt.

Achterin bij FC Zutphen zal Sebastian van Laar weer zijn opwachting maken. Hij deed afgelopen zaterdag het laatste kwartier mee. Jelle Macare moest na de eerste helft geblesseerd achter blijven. Bekeken moet worden of hij voldoende fit is. Huib Achterkamp zou in dat geval een linie naar voren kunnen, maar de concurrentie binnen het team is op dit moment groot. Gelukkig zijn er diverse spelers goed in vorm op dit moment. En daar heeft zich ook nog Ufuk Dulkaroglu bij gemeld. De sympathieke verdediger greep afgelopen zaterdag in de 2e helft zijn kans, en is ook een kandidaat voor een basis plaats. Daarnaast kan de technische staf altijd een beroep doen op Bas Jansen. Hij heeft aangetoond er te staan als het nodig is.

Ook op het middenveld is de concurrentie groot. De vraag is welke 4 middenvelders de beide spitsen Thomas Nijkamp en Mark Bloemendaal het beste in stelling kunnen brengen. Er zal op het middenveld strijd gevoerd moeten worden. Daar zullen de duels gewonnen moeten worden. Snel bal verlies wordt direct afgestraft door de vlotte omschakeling van WHC. Ook de passing en de combinaties zullen goed moeten zijn. FC Zutphen maakt pas kans, als er een optimale team prestatie op de mat wordt gelegd, waarbij het eigen belang ondergeschikt wordt gemaakt.

Er zullen daarom door de technische staf onder leiding van hoofdtrainer Taco Lourens, voorafgaand aan de wedstrijd, belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Als FC Zutphen kans ziet er een echte wedstrijd van te maken, kan het publiek wel eens de grote winnaar worden, aankomende zaterdag.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het 2e elftal om 11.45 uur thuis tegen Blauw Geel uit Ede. Zij staan, net als FC Zutphen in de middenmoot, met 3 punten minder. Een belangrijke wedstrijd, daarom voor FC Zutphen, om te trachten aansluiting te vinden met de bovenste ploegen. Nu het eerste elftal op dit moment niet al te veel blessures en schorsingen heeft, kunnen een aantal jongens zich in dit team waar maken om de oversteek naar het 1e elftal te maken, als men hen nodig heeft. Een mooie uitdaging om er tegen Blauw Geel een aantrekkelijke pot van te maken.

We wensen al onze teams daarom veel succes komende zaterdag.

Vind ik leuk 0