blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt thuis tegen kampioenskandidaat DUNO Doorwerth

blok-oranje-rood

Na een week rust treedt FC Zutphen zaterdag 26 november om 14.30 uur thuis aan tegen DUNO Doorwerth dat hoog op de ranglijst staat. DUNO is afgelopen seizoen gepromoveerd uit de 2e klasse, maar heeft zich in de afgelopen tijd uitstekend versterkt. Bekendste spelers zijn topscorer Carlos dos Santos en oud Graafschap speler Purrel Fränkel. DUNO heeft een paar zware wedstrijden achter de rug die in een gelijk spel eindigden tegen enkele topploegen. In de laatste thuiswedstrijd werd in een pittige confrontatie met 1-1 gelijk gespeeld tegen WHC. Met deze uitslag konden uiteindelijk beide ploegen tevreden zijn. DUNO treedt de komende wedstrijden aan tegen de middenmoters FC Zutphen en DOS “37, en zal via 2 overwinningen de aansluiting met de nummer 1, Berkum, weer willen bewerkstelligen.

FC Zutphen speelde vorige week zaterdag tegen koploper Berkum en kwam tekort, wat natuurlijk geen schande is. Na 2 doelpunten aan het eind van de wedstrijd werd het uiteindelijk 3-0. Jammer was het dat men vroeg in de 2e helft met 10 man verder moest na 2 gele kaarten van Marco Kroese. Het positieve was dat er beter gespeeld werd dan de week er voor thuis tegen Vroomshoopse boys. Maar na 2 achtereenvolgende nederlagen, zullen er weer punten behaald moeten worden. En dat zal tegen het sterke en ervaren DUNO een heel lastige opgave worden. Want na weer een nederlaag betekent het dat de staartploegen behoorlijk dichterbij komen. Na een week rust zullen hopelijk weer een aantal wat lichtere blessures genezen zijn, zodat het team weer compleet zal kunnen aantreden.

Er is wat dat betreft het nodige werk aan de winkel voor de medisch verzorgers Freddy ten Bosch en Loek van der Heijden. De voorbereiding tegen DUNO zal echter optimaal moeten zijn, en de spelers die voor de basis in aanmerking willen komen, zullen ook volledig fit moeten zijn. Voorin zal er het nodige verwacht worden van Thomas Nijkamp, Mark Bloemendaal en Joshua Palm. Op het middenveld zijn er een aantal kandidaten zoals Daniel Opoku, Geert Bijl, Huib Achterkamp, Thomas Theloesen, Aldo Joaquim, Floris Egbers en Jelle Macare. Achterin zal een keuze gemaakt moeten worden tussen Niek Bakkerweerd, Sebastian van Laar, Marco Kroese, Radjindher Banwari en Bas Jansen.

Er zal ongetwijfeld weer een sterk team kunnen aantreden om de strijd tegen DUNO te kunnen aangaan. De weersvooruitzichten zien er goed uit, dus het kan zaterdag op sportpark ’t Meijerink weer een mooie en aantrekkelijke wedstrijd worden. Beide ploegen zullen vol voor de winst gaan, en dat zijn meestal de mooiste wedstrijden. FC Zutphen mag zich gesterkt voelen door het goede spel tegen Berkum, maar zal vol aan de bak moeten om de aansluiting met de middenmoot tot stand te brengen. DUNO mag geen punten verliezen om de aansluiting met de top niet kwijt te raken. FC Zutphen zal de steun van de vele trouwe supporters weer hard nodig hebben, om ook deze lastige fase van de competitie succesvol door te komen.

Het elftal van zaterdag-2 is een kopie van het 1e, want ook zij liepen tegen 2 achtereenvolgende nederlagen op. Zaterdag speelt men om 11.45 uur thuis tegen SV Otterlo, dat 3 punten minder heeft. Om de aansluiting met de subtop tot stand te brengen, zal er dus gewonnen moeten worden. Ook voor deze jongens daarom een belangrijk duel. De technische staf heeft in de afgelopen periode er een echt team van weten te maken. Maar het zal er nu op aankomen, in een periode waar het even niet lekker loopt, de draad met elkaar weer op te pakken.
We zullen, na zaterdag, zien of deze jongens in de competitie naar onderen of naar boven moeten kijken.

We wensen alle teams op deze zaterdag heel veel spelplezier en succes toe.

GJN

Vind ik leuk 0