blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Go Ahead Kampen

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 13 mei op bezoek in Kampen bij Go Ahead. Vorige week vielen alle beslissingen in de 1e klasse D, waardoor de uitslag van deze wedstrijd niet meer van belang is. FC Zutphen speelt volgend seizoen voor het 12e jaar achtereen in de 1e klasse. En dat is een prestatie van formaat. Waarschijnlijk komen beide ploegen elkaar volgend seizoen weer tegen in deze 1e klasse. Dat zal dan echter zonder de oud FC Zutphen trainer Edwin van Nijen zijn. Hij gaat na 2 seizoenen bij Go Ahead naar het Zwolse Be Quick “28.
Berkum pakte afgelopen zaterdag zeer terecht het kampioenschap en speelt komend seizoen in de Hoofdklasse dat het voorportaal vormt voor de 3e divisie.

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen er bij FC Zutphen niet zo veel spelers vertrekken. Het is echter nog geen 15 juni. Mocht dit het geval zijn, dan kan FC Zutphen voor volgend seizoen een sterk team op de been brengen. Een aantal jonge jongens zijn dit seizoen doorgebroken. Dat geldt in de eerste plaats voor doelman Marijn Sangers, die de concurrentie om de positie als eerste doelman aan ging, en deze in zijn voordeel besliste. Daarnaast ontwikkelden Daniel Opoku, Thomas Nijkamp, Geert Bijl en Joshua Palm zich uitstekend.
Als ook de uitstekende middenvelder Floris Egbers, en centrale verdediger Marco Kroese weer fit zijn, behoren zij eveneens tot belangrijke kandidaten voor het basisteam. Daarnaast beschikt FC Zutphen met Sebastian van Laar ( beste speler van het seizoen), Radjindher Banwari, Aldo Joaquim, Niek Bakkerweerd, Thomas Theloesen en Jelle Macare over de nodige ervaring.
Daarnaast is het nog onduidelijk of Mark Bloemendaal blijft. Hij behoort natuurlijk tot de absolute top in de 1e klasse.
Als deze groep nog wordt aangevuld met spelers vanuit de jeugd en enkele spelers die van buiten de club komen, kan er een sterk team opgesteld worden.
Daar komt nog eens bij dat bij veel clubs de hoge budgetten, van waaruit spelers worden betaald, niet meer opgebracht kunnen worden.
Dat vergroot de kansen van FC Zutphen aanzienlijk.
Met de sterke technische staf bestaande uit Taco Lourens, Ruben Klaver en Gert Jan Oogjes, kan er een sterk team gesmeed worden.

Ook het 2e elftal, onder leiding van trainer Jan Willem van Schooten, speelt op een goed niveau en handhaafde zich dit seizoen in de middenmoot. Afgelopen zaterdag werd het hoger op de ranglijst staande SDVB met 6-1 geklopt. Vanuit dit team worden spelers regelmatig doorgeschoven naar het 1e elftal. De technische staf is niet benauwd daarmee risico’s te nemen. Spelers die zich in de kijker spelen krijgen daardoor volop kansen.

FC Zutphen zal dan ook zaterdag, in de laatste wedstrijd, het seizoen goed willen afsluiten, waarna rustig en overwogen naar het nieuwe seizoen kan worden toe gewerkt.
De supporters zijn het team zeker dank verschuldigd voor een aantal prachtige wedstrijden die men heeft gespeeld in de afgelopen competitie. Met name op het eigen sportpark ’t Meijerink werden een aantal klinkende resultaten neergezet, met als resultaat handhaving in de 1e klasse.

GJN

Vind ik leuk 0