blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij Vroomshoopse Boys

blok-oranje-rood

Op zaterdag 11 maart staat het voor FC Zutphen belangrijke duel tegen Vroomshoopse Boys op het programma. De gastheren uit Twenteland bezetten de 10e positie met 3 punten achterstand op FC Zutphen. Van belang is om niet op de 11e positie terecht te komen, aangezien die plaats nacompetitie tot gevolg heeft. De 11e positie op de ranglijst wordt ingenomen door KHC dat weer 1 punt achter Vroomshoopse Boys staat. KHC gaat echter op bezoek bij rode lantaarndrager de Esch, en de kans is groot dat zij 3 punten pakken. Het is daarom van belang voor de Zutphenaren om in ieder geval niet te verliezen. De thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys werd met 0-1 verloren. Daarin toonden de Twentenaren dat ze over een goed georganiseerd team beschikten, die in staat is om een voorsprong vast te houden.

FC Zutphen zal, om een goed resultaat te behalen, niet alleen van haar technische kwaliteiten moeten uit gaan. Er zal volop strijd geleverd moeten worden om de punten mee te nemen uit Vroomshoop. En wat nog belangrijker is, er zal een team moeten staan. Afgelopen zaterdag in Wierden werd er veel te slap aan de wedstrijd begonnen. Persoonlijke duels in alle linies, werden veel te gemakkelijk verloren. Dat had enerzijds met de individuele kwaliteiten van de tegenstander te maken, maar anderzijds ook hoe je je op een wedstrijd in stelt. Soms is een ploeg die beter is goed te bestrijden met andere eigenschappen dan alleen kwaliteit. Zeker als een ploeg in een bepaalde periode niet lekker draait. Zo iets moet je in het veld direct aanvoelen.

Vroomshoopse Boys is een ploeg die met het hart speelt, en daar moet altijd geknokt worden voor de overwinning. De ploeg heeft niet zo veel gescoord tot nu toe, maar heeft ook weinig tegendoelpunten geïncasseerd, in vergelijking met FC Zutphen. Er zal daarom op het middenveld de slag gewonnen moeten worden, en voorin de kansen benut. Daarbij zal er vanaf de eerste minuut scherp begonnen moeten worden, om niet het risico aan te gaan, direct achter de feiten aan te lopen. Want een voorsprong vast houden is de Twentenaren wel toe vertrouwd. Dat heeft FC Zutphen in de thuis wedstrijd ondervonden.

FC Zutphen zal weer kunnen beschikken over Niek Bakkerweerd, die van vakantie terug is, en ook over Radjindher Banwari, die de laatste weken goed staat te spelen. Centraal achterin is het de vraag hoe het met Sebastian van Laar gaat. Hij zit met een lastige knieblessure. Het zou jammer zijn als deze steunpilaar in de verdediging zou moeten af haken. Verder zijn er, naast enkele langdurig geblesseerden, geen problemen te verwachten. De selectie zal voor deze belangrijke wedstrijd volledig fit moeten zijn.

Er zullen veel supporters van FC Zutphen af reizen naar Vroomshoop, om het team van FC Zutphen bij te staan in deze belangrijke fase van de competitie. Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan. Dinsdag 7 maart kan men zich voorbereiden tegen Ruurlo. Dan wordt de 1/8 finale gespeeld voor de achterhoek cup in Ruurlo.

Het 2e elftal van FC Zutphen is de laatste weken goed bezig. Het team heeft de 4e positie op de ranglijst ingenomen. Zaterdag speelt men in Ederveen tegen Advendo “57. Deze ploeg staat 5e met 3 punten minder. Het zal daarom van belang zijn om de 4e positie vast te houden en met minimaal een punt uit Ederveen terug te komen. Als men vroeg afstand neemt van de gevarenzone, kan in het laatste deel van de competitie de blik naar boven worden gericht.
Ook dit team wensen we veel succes.

GJN

Vind ik leuk 0