Lid worden

Welkom en leuk dat je lid wordt!
 
Bij ons voetballen meisjes, jongens, vrouwen en mannen. Vanaf 4 jaar kun je al lid worden en begin je bij de mini’s. Als senior wordt je ingedeeld in één van de senioren teams. Voor alle leeftijden daar tussenin zijn teams om bij aan te sluiten, zowel op prestatief niveau als breedtesport. Geef bij je aanmelding aan als je een voorkeur hebt.
 
Heb je al kennisgemaakt?
Je kunt je interesse kenbaar maken via leden@fczutphen.nl. Afhankelijk van je leeftijd wordt je doorverwezen naar de Voetbaltechnisch coördinator (vtc’er) of naar een leider/trainer. Om kennis te maken met de club kun je vier keer meetrainen, vervolgens kun je je aanmelden en wordt je bij een team ingedeeld.
 
Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier. Bij spelers en speelsters jonger dan 18 jaar moeten de ouders het formulier invullen. Na aanmelding nemen wij contact met je op.
 
Lidmaatschap
Bij ons trainen (bijna) alle teams twee keer in de week. Op zaterdag, voor senioren ook op vrijdagavond en op zondag, is er competitie. Voor de mini’s is een apart programma.
Daarnaast zijn er gedurende het jaar nog andere activiteiten waar je aan mee kunt doen, zoals: vakantie activiteiten, sinterklaasviering voor de kleintjes, Octoberfest, Ouwe rottentoernooi en ieder seizoen begint met de presentatie dag waar de jeugd begint met een aantal spelactiviteiten en vervolgens alle teams worden gepresenteerd.
 
Wedstrijden
De wedstrijden van de jeugd zijn op zaterdag, voor de senioren kun je kiezen uit zaterdag of zondag. Ook is er 35+voetbal voor de senioren, dat is op vrijdagavond.
 
Kleding
Ieder team krijgt in ieder geval een broekje en t-shirt in bruikleen (nieuwe leden krijgen na aanmelding een paar sokken). De shirts worden over het algemeen gezamenlijk gewassen, meestal nemen de spelers om de beurt de wastas mee. Als team ben je verantwoordelijk voor de kleding. Je zorgt er samen voor dat er geen kleding in de kleedkamers achterblijft. Het kan een keer gebeuren dat er iets kapot gaat of dat er een kledingstuk is kwijtgeraakt. Maak dit zo spoedig mogelijk kenbaar dan is navraag, reparatie of vervanging nog mogelijk. Dit kun je doorgeven aan de kledingcommissie.
 
Wat verwachten we van jou/je ouders/verzorgers?
Voetbal is een teamsport, dus door te gaan voetballen kies je ervoor om onderdeel uit te maken van een team. Dat brengt wel wat verwachtingen met zich mee. Zoals het komen trainen en spelen van wedstrijden, meehelpen met opruimen zowel op het veld als in de kleedkamers. Samen zorg je (of met hulp van je ouders/verzorgers) ervoor dat er auto’s met bestuurders zijn voor de uitwedstrijden, het wassen van de wedstrijdshirts etc. In overleg is veel mogelijk, maar neem hierin zelf je verantwoordelijkheid. Lees ook de gedragscode van FC Zutphen (rechtsboven te downloaden).
 
Duur
Het lidmaatschap geldt voor een heel verenigingsjaar, dat loopt van 01 juli tot en met 30 juni. Zonder tegenbericht voor 31 mei, één maand voor het einde van het seizoen, wordt het lidmaatschap automatisch met één seizoen verlengd.
 
Inleveren pasfoto
Junioren en senioren dienen altijd een pasfoto in te leveren bij aanmelding Dit geldt ook voor pupillen vanaf 11 jaar. Vergeet niet je naam achterop de foto te vermelden! Je kunt de foto inleveren bij het wedstrijdsecretariaat.
 
Indeling
Senioren worden ingedeeld na overleg met trainers/leiders en het wedstrijdsecretariaat. Wanneer je een voorkeur hebt voor een team wordt er gekeken of dit ook mogelijk is. Junioren en pupillen worden ingedeeld na overleg met de VTC’er en de coördinatoren.
 
Waar is het wedstrijdsecretariaat te vinden?
Het wedstrijdsecretariaat is in ons clubhuis te vinden (na binnenkomst via de hoofdingang doorlopen naar achteren en via de klapdeuren in de gang opnieuw doorlopen naar de laatste kamer links).
 
Wij wensen jou veel voetbalplezier bij FC Zutphen!
Sportpark 't Meijerink, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen.t.0575-524376,0575-529925