blok-oranje-rood

Winst door voeding centraal bij FC Zutphen

blok-oranje-rood

Erik te Velthuis heeft afgelopen vrijdagavond enthousiast en vol passie de vrijwilligers van FC Zutphen meegenomen naar de wereld van voeding en topsport. Te Velthuis is chefkok in het topsportrestaurant van Papendal en heeft deze avond bij FC Zutphen een presentatie gegeven met als thema ‘Winst door voeding’.
“Eten moet ook vooral lekker zijn”, aldus Te Velthuis en dus was het niet de nadruk leggen op wat allemaal niet mag, maar meer inzichtelijk maken welke keuzes er te maken zijn.
Te Velthuis vertelde over de samenwerking met de topsporters en ook over de nieuwe innovaties op het gebied van voeding in samenwerking met universiteiten en het bedrijfsleven e.d. en over de projecten die hij bij clubs uit de eredivisie heeft afgerond.
Door een eenvoudige vergelijking van een pak ice tea en een verzameling prodcuten die je in plaats daarvan kunt nuttigen en toch dezelfde hoeveelheid calorieën binnen krijgt, bracht hij heel mooi in beeld waar keuzes te maken zijn. Ook gaf hij duidelijkheid over de hoeveelheid eiwitten die je lichaam nodig heeft.
Tussendoor kregen de aanwezigen steeds te proeven waar Te Velthuis over vertelde. Een informatieve en smaakvolle avond.

Vind ik leuk 0