Voetbalschool
blok-oranje-rood

Voetbalschool: Meld je aan!

blok-oranje-rood

Vanaf 10 maart gaat de voetbalschool bij FC Zutphen weer van start. Jongens en meisjes van 6 t/m 17 jaar (JO7-afdeling t/m JO17/MO17) van verschillende verenigingen uit Zutphen en omgeving gaan dan iedere vrijdagmiddag een keer extra trainen. De trainingen van de FC Zutphen voetbalschool richten zich met name op het technische aspect van de individuele voetballer en voetbalsters.

Coördinator Gert Jan Oogjes: “We richten ons met name op het technische aspect omdat we hier spelers krijgen van veel verschillende teams en verenigingen. Het is een aanvulling op de teamtrainingen. Door spelers individueel beter te maken gaan ze in hun eigen team beter functioneren en kunnen ze nog beter. De insteek is om spelers zoveel mogelijk op hun eigen niveau in te delen zodat de uitdaging in de training optimaal is. Op het moment dat spelers weerstand krijgen van spelers van gelijkwaardig niveau zullen zij zich sneller ontwikkelen.”

Oogjes vervolgt: “De ervaring van vorig jaar is dat de jongens en meisjes de trainingen leuk en uitdagend vinden, trainers en ouders laten ons weten dat je goed kunt zien dat hun kind vooruit gaat en met steeds meer vertrouwen voetbalt. Centraal staat het plezier met elkaar en in het voetbal en we bieden dit aan onder professionele begeleiding. In 2014 zijn we begonnen met 39 spelers en dit is inmiddels uitgebreid naar +/- 90 deelnemers. De keepersschool is ook een groot succes, in 2015 zijn wij daar mee begonnen en afgelopen voorjaar deden er 19 keepers mee aan de trainingen. Wij bieden dus een compleet aanbod voor meisjes en jongens of ze nu keeper zijn of voetballer ze kunnen allen meedoen.” De keeperstraining is ideaal voor kinderen die bij hun eigen vereniging geen keeperstraining krijgen. Er wordt getraind in kleine groepen waardoor er veel aandacht is voor het individu.

In september 2014 is de FC Zutphen voetbalschool van start gegaan. De voetbalschool is voor iedereen die graag wil voetballen. De trainingsperiodes zijn in twee blokken verdeeld, één periode in het najaar en een periode in het voorjaar. Extra activiteiten vinden plaats in de schoolvakanties. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers onder begeleiding van oud NEC Nijmegen en oud de Graafschap jeugdtrainer Gert Jan Oogjes.

De trainingen vinden plaats op vrijdagavond:
17.00 uur – 18.15 uur voor de JO7 tot en met JO11/MO11
18.15 uur – 19.30 uur voor de JO13/MO13, JO15/MO15, JO17/MO17

Keepers Academy:
17.30uur – 18.30uur
Om 17.15uur omgekleed aanwezig op het trainingsveld

Voorjaarsperiode 2017
10 maart
17 maart
24 maart
31 maart
07 april
14 april geen training i.v.m. goede vrijdag
21 april
28 april geen training i.v.m. meivakantie
05 mei geen training i.v.m. Bevrijdingsdag
12 mei
19 mei
26 mei
02 juni
09 juni
16 juni

Inschrijven klik hier, voor meer informatie www.fczutphen.nl/voetbalschool/missie.

Vind ik leuk 0