blok-oranje-rood

Update 3: Er wordt keihard gewerkt voor een topprestatie

blok-oranje-rood

[dit bericht van Taco kwam gisteravond binnen voor de wedstrijd. Inmiddels is de eerste wedstrijd gespeeld: 2-2. Bericht hierover uit Rio volgt]

Na een ruim een week acclimatiseren en trainen gaat het vandaag (8/9/16 24.00 uur) tegen de USA echt beginnen. Winst is in deze wedstrijd noodzakelijk. Hierover later meer.

De week in het olympisch park heeft ons veel indrukken gegeven. Het is fantastisch te zien hoe deelnemers vanuit de hele wereld bijeen zijn met verschillende soorten handicap. Eén ding hebben zij allen gemeen en dat is dat er keihard gewerkt wordt voor een topprestatie. Het merendeel van de sporters is uiterst serieus met hun vak bezig en dan maakt het niet uit of je een handicap hebt of niet. Er worden prestaties geleverd die wij niet voor mogelijk houden.

De opening hebben wij moeten missen vanwege de eerste wedstrijd een dag later. Een openingsceremonie betekent reizen, veel lopen en lang wachten. Geen ideale voorbereiding dus en wij kunnen in het olympisch dorp alles via de TV volgen. Ook de wedstrijden worden via twaalf zenders aangeboden waardoor wij niets hoeven te missen. Team NL is met een grote delegatie naar Rio gekomen en wij doen veel contacten op met andere deelnemers en sporters. Het is gezellig maar je merkt aan alles dat iedereen voor zichzelf bezig is met 1 ding: presteren.

Wij hebben de voorbereiding op de wedstrijd tegen de USA achter de rug en Jeroen Saedt mag in de basis beginnen. Laat de spelen voor ons nu maar beginnen.

Groet Jeroen/Taco

CP-voetbal wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA.
Enkele belangrijke spelregels:

  • een CP-voetbalteam bestaat uit zes veldspelers en één doelman;
  • de buitenspelregel is bij CP-voetbal niet van toepassing;
  • de wedstrijd bestaat uit twee helften van ieder dertig minuten;
  • naast de ingooi mogen de spelers de bal ook inrollen;
  • de afmetingen van het speelveld zijn 70-75 meter bij 50-55 meter;
  • het doel is 5 meter breed en twee meter hoog.

Lees meer over CP Voetbal op www.cpvoetbal.nl

Vind ik leuk 0