Hot Nieuws

20-08
>>>

Toernooi op het AZC

vrijdag 30 juni 2017 - Anno Waterlander
- Thijn Meijer

Thijn Meijer is een oud speler van FC Zutphen en heeft FC Zutphen benaderd voor het onderstaande initiatief.
De tekst is afkomstig van de site van vv AZC, maar bekijk ook de flyer.
Als jij dit leuk vindt, meld je dan aan via de genoemde mailadressen!
Toernooi op het AZC

"Ik ben Thijn Meijer, 18 jaar en woon in Zutphen. Sinds een paar weken doe ik mee aan het vluchtelingenproject buddy to buddy in Zutphen. Bij dit project wordt een inwoner van Zutphen gekoppeld aan een vluchteling die in het Zutphense AZC verblijft. Ik en zo'n 30 andere Zutphenaren zijn ingedeeld om gedurende een aantal maanden met een vluchteling tijd door te brengen. Mijn "buddy" heet Romal. Hij is achttien jaar en komt uit Afghanistan. Hij is hier alleen zonder familie. Toen ik een keer met hem had afgesproken vertelde hij mij dat hij erg van voetbal houdt maar er geen manier is waarop hij dat kan doen. Ik vroeg hem of er meer vluchtelingen waren waarvan hij wist dat ze graag voetbalden. Hij zei dat er zeker een aantal vluchtelingen zijn die het leuk zouden vinden om een keer een potje te voetballen. Toen kwam ik op het idee om een toernooitje te organiseren waar Zutphenaren en vluchtelingen samen aan deelnemen. Het lijkt me een mooie manier om vluchtelingen in contact te brengen met Zutphenaren en vice versa door middel van een activiteit in plaats van een gesprek. Ik heb namelijk om me heen gemerkt dat er een hoop mensen iets voor vluchtelingen willen doen maar ze niet precies weten hoe ze dat kunnen doen. Door samen te sporten ontstaat er hopelijk iets tussen beide partijen."


Toen Thijn bij mij kwam om te informeren wat de mogelijkheden waren om iets te organiseren had ik net bericht van het asielzoekerscentrum dat de Johan Cruijff Foundation op het AZC een mobiel court neer gaat leggen. Het AZC vroeg mij of ik daar iets zou kunnen organiseren.
Omdat ik, net als Thijn, van mening ben dat je met sport mensen dichter bij elkaar brengt, willen we op het AZC een mini toernooi gaan organiseren. Het toernooi, met teams van het asielzoekerscentrum, van FC Zutphen en van vv AZC, vindt plaats op 12 juli.


Om deel te nemen aan dit toernooi moeten we 3 teams maken. Wij zijn op zoek naar:

* Ongeveer 7 spelers uit de F, E en D van vv AZC die het leuk vinden om op woensdag 12 juli tussen 10 en 13 uur op een echt Johan Cruyff court wedstrijdjes te spelen tegen teams uit oa Zutphen, Syrie, Irak etc..
* Ongeveer 7 spelers uit de C, B en A van vv AZC die het leuk vinden om op woensdag 12 juli tussen 14 en 17 uur op een echt Johan Cruyff court wedstrijdjes te spelen tegen teams uit oa Zutphen, Syrie, Irak etc..
* Ongeveer 7 spelers uit de seniorenteams van vv AZC die het leuk vinden om op woensdag 12 juli tussen 19 en 22 uur op een echt Johan Cruyff court wedstrijdjes te spelen tegen teams uit oa Zutphen, Syrie, Irak etc..

Als je interesse hebt om deel te nemen aan deze leerzame en sportieve dag dan kun je je aanmelden via verenigingscoach@azczutphen.nl.

met sportieve groet,

Anno Waterlander
Buurtsportcoach vv AZC Zutphen

Er zijn nog geen reacties geplaatst
login of registreer om een reactie te plaatsen

Volgende Wedstrijd

Geen volgende wedstrijd bekend

Geen volgende wedstrijd bekend

Geen volgende wedstrijd bekend

@wwwfczutphennl volgen

Sportpark 't Meijerink, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen.t.0575-524376,0575-529925