blok-oranje-rood

FRIO 2016 update 4: Wij maken ons op voor de terugreis

blok-oranje-rood

Op zaterdag 24 september staat voor FC Zutphen de uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep gepland. WHC heeft net als de Zutphenaren 6 punten uit 3 wedstrijden. Afgelopen zaterdag leed men in de uitwedstrijd tegen Bennekom een 3-2 nederlaag. Daardoor zijn alleen SVZW en Berkum na 3 wedstrijden nog zonder puntverlies.

WHC dacht in Bennekom met een 0-2 voorsprong, na de rust, de wedstrijd in de pocket te hebben, maar kwam bedrogen uit. In een alles of niets offensief van de thuisploeg bleef WHC met lege handen achter.

De ploeg speelde enkele seizoenen geleden nog om het kampioenschap en een plaats in de Topklasse. Afgelopen seizoen kon men na degradatie uit de Hoofdklasse nauwelijks het vege lijf redden in de 1e klasse. Maar dit seizoen staat er een zeer sterk elftal dat de ambitie heeft mee te doen om de bovenste plaatsen en een periodetitel. Men wil het verloren gegane terrrein zo snel mogelijk herwinnen. FC Zutphen zal daarom opnieuw vol aan de bak moeten.

De Zutphenaren presteren tot nu toe boven verwachting met 6 punten uit 3 duels. Zaterdag werd een zwaar bevochten overwinning behaald op het sterke DETO Twenterand. En dat verbaasde vriend en vijand. Het is nu zaak deze constante lijn vast te houden. Het lijkt er op dat er een gedegen team staat. De volgende spelers maken daar deel van uit.

Doelman Marijn Sangers vervangt de geblesseerde Lars Rotman. De nog zeer jonge goalie keepte zaterdag een prima partij. Hij heeft veel talent, maar zal moeten proberen zijn vorm constant vast te houden.

Achterin is Niek Bakkerweerd een vaste waarde geworden, met zijn uitstekende spel. Sebastian van Laar is dat al jaren. Het gaat er bij hem vooral om fit te blijven in al die zware wedstrijden. Marco Kroese is de verrassing van dit seizoen. Vorig seizoen grotendeels in zaterdag 2, speelt hij dit seizoen in het 1e elftal uitstekend. Hij blijft rustig, doet geen gekke dingen en heeft een prima trap. Op de links back positie verving de 30 jarige Bas Jansen, die meestal in zaterdag 2 speelt, Radjindher Banwari op voortreffelijke wijze. Het is positief met hem een extra verdediger te hebben, die heeft aangetoond prima mee te kunnen.

Op het middenveld ontwikkelen de jongeren Huib Achterkamp en Daniel Opoku zich zeer goed. Ze vormen deze linie samen met de routiniers Mark Bloemendaal en Aldo Joaquim. De kwaliteiten van Mark Bloemendaal zijn genoegzaam bekend. Een ieder gunt hem een contract in Estland. Als dat niet lukt, is hij voor FC Zutphen van grote waarde. Aldo Joaquim heeft zich uitstekend terug geknokt na een zeer zware beenbreuk. Hij benadert zijn oude vorm steeds meer en is een voorbeeld voor de jonge spelers.

Het nieuwe spitsenduo Thomas Nijkamp en Joshua Palm, vult elkaar uitstekend aan. De sterke Nijkamp uit Holten schuwt de duels niet en is in de 16 meter levensgevaarlijk. Joshua Palm heeft zijn ambitie tot nu toe waar gemaakt. Hij is razendsnel en sterk in de individuele actie.
Dit basisteam zorgde zaterdag voor de overwinning op DETO, maar er zitten nog veel talentvolle spelers achter, die zich nog graag willen laten zien. Dat zijn Geert Bijl, Floris Egbers, Jelle Macare, Thomas Theloesen, en Melvin Everts. Daarnaast werd zaterdag een beroep gedaan op een 3 tal jeugdspelers, waarbij er ook nog in het 2e elftal een aantal talentvolle spelers rondlopen.

Het nieuwe FC Zutphen heeft na 3 wedstrijden duidelijk gestalte gekregen.

Het is nu van het grootste belang zo vroeg mogelijk punten te pakken, om boven de laatste 4 te blijven.

Zaterdag 2 boekte een 3-3 gelijk spel tegen VDZ, na een 0-2 achterstand.

De vereniging en met name het 2e elftal werd zaterdagavond geconfronteerd met het zeer plotselinge overlijden van Gerard Dashorst, vader van Robert. Robert maakt al jaren deel uit van de selectie. Gerard verrichtte veel werk binnen FC Zutphen, en was erg betrokken bij het 2e van de zaterdag. Wij wensen de familie Dashorst heel veel sterkte en kracht toe in de komende tijd om dit zware en onverwachte verlies te verwerken.

GJN

Vind ik leuk 0