RIO 2016 update 3: Door naar de halve finale!

11-9-16:
Wij zijn nu volop bezig met het spelen van de wedstrijden.

1e wedstrijd tegen de USA verliep niet naar onze wens. Er is slecht verdedigd en met name de hoge ballen van USA waren voor ons een probleem. Na een ongelukkig tegendoelpunt aan het begin van de wedstrijd wisten wij de tweede helft de stand om te buigen in een 2-1 verdiende voorsprong met een mooie gelijkmaker van Jeroen. Helaas werd in de laatste minuut een verre ingooi door onze verdediging in eigen doel gewerkt en was de eindstand 2-2.

Dit ongelukkige gelijkspel betekende dat wij de wedstrijd tegen Argentinië moesten winnen. Voor 10.000 zeer enthousiaste toeschouwers werd dit een spannende wedstrijd die wij in de tweede helft wisten te beslissen met 2-0. (zie video impressie)

Na de wedstrijden is het vooral werken aan het herstel, rusten, trainen en video’s van de komende tegenstander bekijken.

Iran heeft zijn twee poulewedstrijden gewonnen en is geplaatst voor de halve finale. Wij hebben maandag 15.00 uur tegen Iran genoeg aan een gelijkspel voor de halve finale. Bij een nederlaag zal de wedstrijd USA-Argentinië beslissen wie er door zal gaan eventueel via doelsaldo. Een spannende dag dus.

Gelukkig is er ook nog tijd voor het kijken naar andere sporten zoals rolstoelbasketbal, tennis, tafeltennis en zwemmen. Er valt veel te genieten en wij hebben al veel medailles gevierd.

13-9-2016:
We zijn nu drie wedstrijden onderweg vandaag was de derde en laatste poulewedstrijd, een gelijkspel en overwinning zou voldoende zijn voor de halve finale.

Het werd een moeizame wedstrijd waarin we niet best speelden, na 18 minuten stonden wij 2-0 achter, maar we hebben de boel uiteindelijk bij elkaar gehouden en hadden ook nog kunnen scoren .

Na deze wedstrijd werd USA-ARG gespeeld waarbij wij drie punten voor stonden op USA en 4 doelpunten. Het doelsaldo kan uiteindelijk beslissend zijn. Na een 1-0 en 2-1 achterstand wist Argentinië uiteindelijk de winst te pakken en waren wij geplaatst voor de halve finale.

We zijn uiteraard blij dat we door zijn maar het vizier gaat al snel weer op de halve finale op woensdag 15.00 uur.