blok-oranje-rood

Pupil van de Week: Thijs Henrix

blok-oranje-rood

Mijn naam is Thijs Henrix. Ik ben in oktober 9 jaar geworden. Ik voetbal al 3,5 jaar bij FC Zutphen. Mijn broer Jochem (11 jaar) al 5,5 jaar.

Mijn vader heet Mark en mijn moeder heet Kristine. Zij hebben elkaar bij Hercules (voorloper van FC Zutphen) leren kennen in 1994. Mijn opa Ben Henrix was daar toen voorzitter. Hij doet nog steeds dingen voor de club en komt vaak bij onze wedstrijden kijken.

Ik zit op de Lea Dasbergschool in groep 6 en vind het daar leuk. Mijn lievelingsvak is rekenen en mijn stomste vakken zijn blits en tekenen. Mijn vriendjes op school zijn Jorick, Stan en Olivier.

Na school voetbal ik graag en speel ik spelletjes op de tablet en op de PS, vooral GTA. Buiten spelen vind ik leuk als het gesneeuwd heeft. Als het warm weer is vind ik buiten met water spelen ook fijn.

Spareribs eet ik het allerliefst, maar ook patat van opa André. Spruitjes zijn vies!

Mijn lievelingsfilms zijn Robin Hood & de Aristokatten. Ik lees vaak Donald Duck-pockets.

Sinds augustus speel ik in JO11-07 als verdediger op rechts. Mijn trainers zijn Brent en Gertie, mijn leider is Tjalling. Als we trainen, maken we samen veel plezier. Ons team moet nog aan de competitie beginnen, maar we spelen nu in de 5e klasse.

Eigenlijk kan ik best hard schieten en ballen afpakken van de tegenstander. Ik kan van alles nog een beetje leren. Tijdens de training schiet ik het liefst op goal.

Mijn favoriete voetbalclub in Nederland is PSV met Luuk de Jong als beste speler.De beste voetbalclub van de wereld is Barcelona, daar wil ik nog wel een keer naartoe om een wedstrijd te kijken. Messi is de beste voetballer van de wereld.Op zondagavond kijk ik altijd naar Studio Sport met papa en Jochem.

Ik ben een paar keer bij het eerste elftal wezen kijken. Ze zijn allemaal supergoed. Wie ik denk dat er zaterdag gaat winnen? Wij natuurlijk! Uitslag: 1-0 voor ons en ik heb er hééééééééééééél veel zin in.

Groetjes van Thijs.

Team van de week: JO11-07

Vind ik leuk 2