blok-oranje-rood

Pupil van de Week: Sven Heuvelink

blok-oranje-rood

Ik heet Sven Heuvelink en ben 8 jaar oud en speel bij FC Zutphen als middenvelder bij de J09-1. Daarnaast ga ik op vrijdag naar de voetbalschool. Mijn broer Thimo is 11 jaar en speelt ook bij FC Zutphen, maar dan in het team J013-5.

De familie Heuvelink is toch helemaal wel een voetbalfamilie. Mijn opa Ben heeft vroeger al bij Wilhelmina SSS gevoetbald en heeft tot voor kort nog vrijwilligerswerk gedaan voor de fusieclub, zoals de kleedkamers schoonmaken. Ook mijn vader Erik en oom Bennie hebben altijd gevoetbald. Tante Els helpt nog regelmatig in de kantine.

Ik ga op CBS Arcade naar school en zit daar in groep 5.

Het leukste vak vind ik Engels of spelling.

Van mijn klas zitten veel kinderen op voetbal en de meeste ook bij FC Zutphen. Klasgenoot Kee zit in hetzelfde team als mij en ook een aantal andere teamgenoten (Dovano, Joey, Britt en Mika) gaan naar de Arcade op school, waardoor we in de pauze nog wel eens samen een partijtje voetbal doen.

Naast het echte voetballen speel ik ook graag voetbalbalspelletjes op de playstation of i-pad.

Ook kijk ik graag naar voetbalfilmpjes op you tube en naar wedstrijden of samenvattingen ervan op de televisie.

Patat met kipnuggets en appelmoes eet ik graag, maar ik lust ook wel rode kool met een schnitzel.

Heb net een boek van Geronimo Stilton gelezen die erg grappig was, maar ook de boeken van Koen Kampioen vind ik leuk.

De top 40 is altijd leuke muziek om te luisteren, maar in tegenstelling tot mijn moeder, vind ik ook Nederlandstalige muziek fijn.

In het team J09-1 waar ik dit seizoen speel is Teun Isselman het opperhoofd van de trainers. Hij doet dit erg leuk samen met Peter Hubert en Bauke Nieuwenhuis, waardoor ik graag kom trainen. We hebben aan het begin van het seizoen veel wedstrijden verloren en daardoor zijn we nu in een klasse lager gaan voetballen. Daar hebben we nu twee wedstrijden gespeeld en deze beide nog gewonnen ook. Binnenkort moeten we nog tegen de J09-1 van de Warnsveldse Boys, waar mijn vriend Luca in speelt. Die wedstrijd moeten we echt wel winnen!

Ik kan al goed kijken naar wie het beste aangespeeld kan worden in de wedstrijd en dan passen naar mijn teamgenoten. Ook ben ook goed in de bal bij mij houden als de ruimte om mij heen klein is. Daarnaast heb ik al geleerd wat het veld klein maken is of dit juist groot maken. Wat ik zeker nog wil leren is de bal hoog houden zonder stuiter.

De beste Nederlandse voetbalclub vind ik Ajax. Real Madrid is dit van de wereld. Ben ook een erg grote fan van Ronaldo. In de Nederlandse competitie vind ik Dolberg een goede speler en Klaassen de beste Nederlandse voetballer.

Voor aanstaande zaterdag verwacht ik wel een spannende wedstrijd van het eerste elftal op de zaterdag bij FC Zutphen. Toch denk ik dat ze met 2-0 gaan winnen van de Vroomshoopse Boys.

Ik vind het dan ook een eer dat ik daar met mijn team J09-1 bij mag zijn en dat ik zelf de pupil van de week ben. We zullen ze aanmoedigen!

Mijn team:

 

Vind ik leuk 0