Hot Nieuws

20-08
>>>

Pinksterkamp, wat was je weer mooi!

woensdag 7 juni 2017 - Stefan de Vries

Vrijdagmiddag 17.00 uur. Maar liefst 81 (!) kinderen staan thuis te popelen om richting ’t Meijerink te mogen gaan om naar Hellendoorn te vertrekken voor het mooiste weekend van het jaar: Pinksterkamp. Een hoogtepunt voor de jeugdafdeling, de beste afsluiting van het seizoen.
Terwijl een aantal begeleiders al aan het zwoegen is om alles op de kampeerboerderij gereed te maken, arriveren de eerste kinderen in de kantine. Met een volle auto kunnen de rijouders de kinderen richting de Bosrand vervoeren. Om 19.00 uur arriveren de laatste auto’s en worden allen 100 bedden in recordtempo geclaimd.
De meidenkamer is dit jaar met maar liefst 19 superfanatieke meiden helemaal gevuld, top dat jullie er in zulke grote getale bij zijn!

Iets na half 8 beginnen we dan eindelijk. Even kort de regeltjes doornemen en dan worden de 10 teams bekend gemaakt. Met de Champions League finale zaterdagavond in het vooruitzicht is het thema niet heel moeilijk te raden voor de kinderen.
Leuk detail dat er toevallig een aantal jongens al het juiste tenue aanhad, alsof het zo moest zijn. Nadat iedereen even kort kennis gemaakt had en (indien nodig) de voetbalspullen had aangetrokken begonnen we meteen met het voetbaltoernooi. Een uur lang werd er op het scherpst van de snede gestreden om de eerste punten.
Na de eerste wedstrijden werd er genoten van een hapje en een drankje. Kennelijk had het voetbal voldoende energie gekost want zowel de ranja als de broodjes knakworst waren zo op.

Na nog wat voetballen begon het te schemeren en was het tijd om de lange broeken en de zaklampen tevoorschijn te toveren en richting het bos te gaan voor het dierengeluidenspel.
Zo snel mogelijk alle dieren zoeken die te horen zijn, en nauwelijks te zien. Op verzoek van de kinderen werd ook de vorig jaar toegevoegde papegaai weer uit zijn kooi gelaten om de teams op een dwaalspoor te zetten.
Na een tijdje gezocht te hebben kwam het eerste team (Paris Saint Germain) al behoorlijk snel weer terug met een afgetekende lijst. Ondanks wat vertraging door de papegaai waren zij als 1e terug om de eerste tienpunter te scoren. Daarna druppelden ook de andere teams binnen. We liepen terug naar de kampeerboerderij, waar de kinderen rustig in slaap zouden moeten vallen.

Dit liep nét even anders, want al snel ontstond er boven een geweldig kussengevecht tussen kinderen en begeleiding. Op de foto’s is te zien hoe er als ware soldaten werd gestreden om het gevecht winnend af te sluiten. Uiteraard won de leiding overtuigend, al zullen de kinderen daar anders over denken.
Na veel rumoer vielen de meesten uiteindelijk in slaap om na een héél kort nachtje weer fris en fruitig aan het ontbijt te zitten.
Met goed gevulde maagjes liepen we gezamenlijk naar het grasveld in het bos waar het volgende onderdeel gepland stond: de teamspelen.
Fanatiek werden er verschillende wedstrijdjes gespeeld, waaronder trefbal, levend boter kaas en eieren, jeux de balles en honkbal. Het weer was gelukkig goed, waardoor ook deze ochtend perfect verliep. AS Monaco bleek tijdens de spellen het beste team te hebben, waardoor zij in het klassement goed scoorden.

Bij terugkomst volgde een heerlijke lunch – broodje ei met ui – en werd er daarna snel verder gevoetbald. Met veel teams moeten er natuurlijk ook veel wedstrijdjes worden gespeeld, liefst 50 in totaal. Op 3 verschillende veldjes, met 3 verschillende type goals, werd er lekker gevoetbald en ook hier werd zichtbaar welke teams richting de voetbalfinale zouden gaan.

Na wederom een drinkpauze was het de planning het bos in te gaan, dit keer om levend stratego te spelen. Helaas dachten de weergoden hier anders over, want op afstand begon het te rommelen. Spijtig genoeg moesten we deze bosactiviteit skippen. Veel last hebben de kinderen hier niet van gehad, want tot de enorme plensbui kon er buiten prima gevoetbald worden, of wat extra rust worden gepakt.

Even binnen schuilen op de slaapkamers en het is alweer tijd voor het avondeten. De keukenploeg had heerlijk uitgepakt met een geweldige oosterse maaltijd. De bami en nasi smaakten iedereen geweldig.

Na even uitbuiken gingen we snel naar buiten voor de volgende spellenronde in de tuin. 10 spellen, waarbij je in een paar minuten zoveel mogelijk punten moest scoren. Zowel voetbalspellen – latje schieten, koppen, dribbelen, fles schieten – als andere spellen – onder andere zaklopen, basketbal, gaten gooien en trampoline bal – werden fanatiek gespeeld. Ook hier bleek AS Monaco een echt team te zijn, want wederom scoorden zij de meeste punten.

Hierna was het tijd voor het volgende hoogtepunt: de finale van de Champions League. Fanatiek werd er meegeleefd met de wedstrijd, waarbij Juventus toch de meeste fans leek te hebben. Helaas voor die fans, maar tot vreugde van anderen won Real en hebben we – met een zakje chips en wat lekkers te drinken – een leuke wedstrijd gezien.
Vlak daarna bleek dat het kamp toch veel energie gekost had, want vrij snel na de wedstrijd was de zaal leeg en waren de meeste kinderen vertrokken richting slaapkamers. Ze sliepen uiteraard niet allemaal meteen, maar toch een heel stuk eerder dan de eerste nacht. Dit gold uiteraard ook voor de leiding.

Zondag was het na het ontbijt eerst tijd om de spullen te verzamelen en buiten / in de hal te verzamelen, zodat de slaapkamers alvast schoongemaakt en aangeveegd konden worden.
Toen de grootste zooi (want ja, dat is het toch altijd) weg was kon er snel weer verder worden gegaan met het voetbaltoernooi, waar Barcelona en Chelsea er al snel bovenuit staken. Geen slechte finale voor onze Champions League.
Al tijdens de laatste wedstrijden waren een aantal kinderen afgeleid, want er verscheen een heuse snackkraam, waar de kids zich tijdens de lunch konden vullen met patat en snacks.
Het was behoorlijk buffelen voor onze frietbakker, want veel kinderen kwamen nog eens terug nadat iedereen besteld had.

Inmiddels waren er ook al behoorlijk wat ouders gearriveerd en konden we verder gaan met de finale wedstrijden van het voetbaltoernooi. Na de strijd om de 10e t/m de 3e plaats (liefst 3 van de 4 wedstrijden eindigden spectaculair in penalty’s) was het tijd voor de grote finale. Niet alleen beide finalisten, maar ook nummer 3 AS Monaco kon nog eindwinnaar worden. De spanning was om te snijden, tot Chelsea afstand nam en zowel het voetbaltoernooi als de eindwinst naar zich toe trok. Complimenten voor het team van Fred en Tycho. Ook voor de andere teams niets dan lof, iedereen heeft zich voortreffelijk ingezet tijdens dit topkamp!

Onze grote dank gaat uit naar de rijouders, de begeleiders, de keukenploeg, de PSC (wederom bedankt voor de bijdrage) en natuurlijk vooral de kinderen: met zijn allen hebben we er weer een onvergetelijk weekend van gemaakt. Bedankt en voor de meesten: tot volgend jaar!

Foto’s:  https://photos.google.com/share/AF1QipPbZcGSDPRNdsTJc-lJljjp5Wnjjrflywapw3fl_1VLx1QF5hBS_vPQ8Dd6B_IHXA?key=ekg3NnZOMmtrLU5QaTl3alRCajJ0R0pXVzBoZkh3


Namens de hoofdleiding,
Stefan de Vries

Er zijn nog geen reacties geplaatst
login of registreer om een reactie te plaatsen

Volgende Wedstrijd

Geen volgende wedstrijd bekend

Geen volgende wedstrijd bekend

Geen volgende wedstrijd bekend

@wwwfczutphennl volgen

Sportpark 't Meijerink, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen.t.0575-524376,0575-529925