Hot Nieuws

20-08
>>>

Ouwe Rotten geestelijk weer even terug in 1982

woensdag 7 juni 2017 - Ruud Jansen Venneboer
- Vijfde gevoel 2016

Alleen de geur van vers gras ontbreekt..

Het is elk jaar doorgaans ergens in april dat het eerste mailtje verzonden wordt: wie doen er mee dit jaar? Om vervolgens te verworden tot een ware e-mail tsunami: ‘ik doe mee’, ‘nee sorry, knieën willen niet meer’, ‘weet iemand de e-mail van Arthur?’, en natuurlijk niet te vergeten: ‘Erik, l**, laat je ook nog wat horen?’. En dit weken lang. Waar hebben we het over? Het jaarlijkse FC Zutphen Ouwe Rotten Toernooi natuurlijk. Want voor het Vijfde Gevoel & Friends is dit elk jaar weer een feestje.

Een feestje van herkenning bijvoorbeeld. De herkenning dat het altijd dezelde ‘jongens’ zijn die als laatste die middag de kleedkamer inlopen. De herkenning dat, op één na doorgaans, alle spelers zwarte schoenen dragen. Herkenning dat de buikjes elk jaar weer wat minder strak zijn, de pijntjes steeds wat eerder komen, en herkenning dat kleedkamerhumor van alle jaren is (al missen we wel de geur van echt gras!). Maar ook de herkenning dat wat in eerste instantie vaak een belachelijk grote groep spelers lijkt, in de praktijk doorgaans na een partijtje of 2 tot een beheersbare ‘basis + 2 invallers’ is teruggebracht.

Met dit laatste in het achterhoofd is het een dapper besluit van organisator, soigneur en kledingadviseur Jacques Hoogterp (of ‘Sjaak’, zoals wij ‘m noemen) om dit jaar niet één, maar zelfs twee Vijfde Gevoelen in te schrijven. Want ja, 14 spelers voor één team is toch wel een pietsje overdreven, en met in het achterhoofd dat een enkeling best twee potjes achter elkaar kan ballen (!?!) kwam het moedige besluit om dus maar voor twee maal ‘5 spelers + 2 reserves’ te gaan. Leuk en aardig bij de aftrap om 13.30, maar of we dit rond een uur of 4 ook nog zo leuk vinden zal de tijd leren..

Dus komt het zien lieve FC Zutphen vrienden en vriendinnen: we hebben twee Peters, twee Arthurs, en verder Arold, Hans, Richard, Johan, Ron, Erik, Frans, Mark, Ruud, en natuurlijk Jacques zelf. Naar Zutphen gereisd vanuit diverse hoeken en gaten, het buitenland inbegrepen uiteraard. En Warnsveld! Ook wel bijzonder misschien om te melden dat maar liefst 7 van de 14 spelers die deze dag in actie komen dit jaar 50 (zijn ge) worden. Maar - niet in het minst dank zij FC Zutphen - nog steeds even grote vrienden als in 1982!

Tot de 17e!

Er zijn nog geen reacties geplaatst
login of registreer om een reactie te plaatsen

Volgende Wedstrijd

Geen volgende wedstrijd bekend

Geen volgende wedstrijd bekend

Geen volgende wedstrijd bekend

@wwwfczutphennl volgen

Sportpark 't Meijerink, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen.t.0575-524376,0575-529925