blok-oranje-rood

Intervisiebijeenkomst Taalhuis Lochem-Zutphen bij FC Zutphen

blok-oranje-rood

Op dinsdag 29 november is een intervisiebijeenkomst bij FC Zutphen gehouden voor vrijwilligers van het Taalhuis Lochem-Zutphen. Ook werden er certificaten uitgereikt door voorzitter Hans van Bel aan vrijwilligers die de training ‘Taal voor het leven’ hebben gevolgd. Na het afronden van deze training gaan ook deze vrijwilligers met taalvragers (laaggeletterden) aan het werk om hun beter Nederlands te leren schrijven, lezen en/of spreken.

De afgelopen periode zijn er acht bijeenkomsten gehouden van het Taalhuis Lochem-Zutphen bij FC Zutphen gehouden. Volgens docent Jose Boone is de locatie een hele passende: “sporten is bewegen en een taal leren is ook bewegen.” Boone is docent, coördinator en adviseur van het Taalhuis Lochem-Zutphen. Een volgende training van vrijwilligers start naar verwachting eind januari 2017. Interesse en/of vragen? Mail info@taalhuislochemzutphen.nl

Dit is een van de mogelijkheden die overdag bij FC Zutphen kunnen plaatsvinden. Zo zijn er veel meer mogelijkheden. Er gebeurt ook al het een en ander overdag: onze vaste vrijwilligersgroep is hier ’s ochtends aanwezig en een aantal van hen begeleiden cliënten van Zozijn die hier op maandag helpen, de Praktijkschool Zutphen geeft hier praktijkles en van Het Plein verwachten we binnenkort weer nieuwe cliënten.

Ook gaan we overdag sport en beweeg activiteiten organiseren, mede georganiseerd door onze buurtsportcoach Robert van Osch, deze activiteiten gaan we daar waar mogelijk koppelen met ontwikkelmogelijkheden voor bijvoorbeeld de taalvragers en ook huiswerkbegeleiding.

Interesse om mee te doen, te helpen en/of heb je goede ideeën? Mail naar communicatie@fczupthen.nl en/of volg de ontwikkelingen op deze site.

Lees meer

Vind ik leuk 0