blok-oranje-rood

FC Zutphen wacht zware uitwedstrijd in en bij VV Nunspeet

blok-oranje-rood

FC Zutphen wacht zaterdag 3 december opnieuw een zware wedstrijd. Men gaat dan op bezoek bij VV Nunspeet op het mooie sportpark de Wiltsangh. De Zutphenaren hebben daar in het verleden nog geen enkel succes geboekt, dus ook de statistieken zitten niet mee. Nunspeet is bezig aan een goede serie, na enkele teleurstellende resultaten. De ploeg is sinds enkele weken weer compleet, en boekte eerst een knappe 0-3 uit overwinning bij WHC, voor de beker. En afgelopen zaterdag werd DETO Twenterand met een forse 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De ploeg heeft daardoor weer aansluiting gekregen bij de bovenste ploegen. De club heeft de ambitie om ook dit jaar, net als vorig seizoen, weer mee te doen voor het kampioenschap. Dat ging vorig jaar in de laatste 2 wedstrijden, toen het kampioenschap in zicht was, hopeloos mis.

FC Zutphen zal, na 3 opeenvolgende nederlagen, vol aan de bak moeten om deze negatieve serie te doorbreken. Nunspeet is een sterke degelijke tegenstander, die op dit moment in een flow zit, doordat men weer een kwalitatief goede en fitte selectie bezit. De wedstrijden van FC Zutphen tegen Berkum en DUNO waren zeker niet slecht van Zutphen kant. Maar aan het eind van de rit sta je wel met lege handen. En met name tegen DUNO was dat erg frustrerend. Wellicht wat ongelukkig, als men de gemakkelijk gegeven 2 strafschoppen op de beelden terug ziet. Maar ook deze dingen gebeuren, en zal men moeten accepteren.

Aan de andere kant moet FC Zutphen op basis van deze wedstrijd ook naar de eigen tekortkomingen kijken.
Als men in een thuiswedstrijd 4 doelpunten tegen krijgt, alsmede een aantal opgelegde kansen voor de tegenstander, zegt dat voldoende. En op het eind van de wedstrijd wordt er, om de 4-4 te forceren, weer veel te veel de individuele actie gezocht, waardoor balverlies wordt geleden, met de bekende gevolgen van een snelle counter.
Wat met name in de eerste heft erg goed ging, was het compacte spel achterin, met daarna de uitstekend uitgevoerde combinaties, waarbij men binnen de kortste keren voor het vijandelijke doel stond. Het elftal zal daarom samen met de technische staf een goed spelconcept tegen de komende tegenstander moeten uitstippelen. De degelijkheid van Nunspeet blijkt ook uit het feit dat men even veel gescoord heeft als FC Zutphen, maar veel minder tegendoelpunten heeft geïncasseerd.

FC Zutphen heeft de pech dat men voorlopig niet kan beschikken over de geblesseerden Niek Bakkerweerd en Joshua Palm. Toch 2 vaste basis spelers in de afgelopen weken. Verder is Marco Kroese wel weer beschikbaar, omdat hij afgelopen zaterdag geschorst was. Jammer was ook dat er in de wedstrijd tegen DUNO enkele gele kaarten wel heel gemakkelijk werden gegeven. Maar in deze fase van de competitie is het zaak dat iedereen volop beschikbaar is, om ook deze schorsingen op te kunnen vangen.
De basisopstelling zal bepaald worden op basis van de spelers die in vorm zijn, en die het beste passen bij de speelwijze die door de technische staf wordt uitgedacht.
Het zal wederom een mooie strijd worden in Nunspeet. Beide ploegen hebben de punten keihard nodig, waarbij FC Zutphen, als het een punt meeneemt naar de Hanzestad, dat als een overwinning mag zien.

Het 2e elftal van FC Zutphen speelde afgelopen zaterdag thuis met 0-0 gelijk tegen SV Otterlo. Komende zaterdag speelt men de uitwedstrijd tegen VV Dieren, dat even veel punten heeft verzameld. Het wordt ook tijd voor de jongens van trainer Jan Willem van Schooten om punten te verzamelen. Dat geeft een flinke team spirit, maar daar zal men met zijn allen keihard voor moeten werken. Ook deze jongens wensen we veel succes toe, in de komende uitwedstrijd.

GJN

Vind ik leuk 0